Τις διατροφικές συμπεριφορές και συνήθειες έχει θέμα η νέα πρωτότυπη κωμική σειρά «Ενα μήλο την ημέρα» που κάνει πρεμιέρα σήμερα από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ. Πρωταγωνιστές είναι τρεις συγκάτοικοι με εντελώς διαφορετικές απόψεις περί διατροφής: ο Θεσσαλονικιός Θοδωρής Αντωνιάδης που τρώει τα πάντα χωρίς ενοχές, ενώ βαριέται αφόρητα τη γυμναστική. Η Αθηναία Αγγελίνα Παρασκευαΐδη, από την άλλη, είναι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής και της συστηματικής άσκησης. Κάπου στη μέση βρίσκεται η Κρητικιά Ιωάννα Πιατά που, αν και είναι λάτρις της μεσογειακής κουζίνας και τείνει προς τις απόψεις της Αγγελίνας, είναι παράλληλα επιρρεπής στις μικρές αμαρτίες.

Τη διατροφική τάξη έρχεται να επιβάλλει ο από μηχανής… διατροφολόγος Μιχάλης Μητρούσης που σε κάθε επεισόδιο επισημαίνει τα σωστά και τα λάθη που κάνουν όλοι στη διατροφή τους. Παράλληλα, απαντάει και στις απορίες των πρωταγωνιστών σχετικά με το φαγητό, όπως για παράδειγμα αν μπορεί ένας άνθρωπος να ζήσει τρώγοντας μόνο fast food, αν η μεσογειακή διατροφή είναι η καλύτερη συνταγή υγείας κι ευζωίας, ποια είναι η πιο έξυπνη μέθοδος αποτοξίνωσης κι ευεξίας και αν όντως ισχύει αυτό που έλεγαν οι γιαγιάδες πως ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα.

Δεδομένου του ιδιαίτερου περιεχομένου της, οι υπεύθυνοι της σειράς θα προσπαθήσουν να καταθέσουν μέσω της μυθοπλασίας διαφορετικές προτάσεις για το πώς μπορεί να βελτιώσει κάποιος την ποιότητα της ζωής του αλλάζοντας τη διατροφή του και βάζοντας την άσκηση στην καθημερινότητά του. «Αυτό που σκεφτήκαμε είναι πως κάποια θέματα που είναι πιο σοβαρά είναι καλό να τα προσεγγίσουμε μ’ έναν τρόπο πιο πρωτότυπο και χιουμοριστικό, ώστε να αφορούν περισσότερο τους νέους ανθρώπους. Δεν είναι βαρύγδουπα πράγματα αλλά μικρά και καθημερινά που αγγίζουν όλα ώστε να ευαισθητοποιήσουν για τη σωστή διατροφή και την άσκηση. Θέλουμε να τα περάσουμε με έναν τρόπο πιο φρέσκο και όχι διδακτικό, γιατί αυτό δεν περνάει πια στους νέους» αναφέρει η Ελένη Αφεντάκη, παραγωγός του προγράμματος. Ακόμα συμπληρώνει: «Στόχος μας είναι να γίνει συνήθεια το «Ενα μήλο την ημέρα» στους τηλεθεατές, μια και η συνήθεια είναι ιδιαίτερα σημαντικό πράγμα στην τηλεόραση».

Τα επεισόδια θα προβάλλονται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 16.15 στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης. Εχουν διάρκεια επτά λεπτών και προς το παρόν από την εταιρεία παραγωγής έχουν παραδοθεί 20 στη ΝΕΡΙΤ, αλλά ο προγραμματισμός περιλαμβάνει επιπλέον 80 ώστε να καλυφθούν όλα τα θέματα διατροφής. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Νίκος Κρητικός, ενώ το σενάριο είναι του Κωστή Ζαφειράκη. Την έρευνα και τη δημοσιογραφική επιμέλεια έχει η Στέλλα Παναγιωτοπούλου. Η εκτέλεση παραγωγής είναι από την εταιρεία ΜΙΤΟΣ.

ΙNFO. Τα επεισόδια της σειράς «Ενα μήλο την ημέρα» έχουν επτάλεπτη διάρκεια και προβάλλονται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 16.15 από τη ΝΕΡΙΤ