Ε, λοιπόν, είναι επίσημο. Και με τη βούλα. Η Αντζελίνα Tζολί ενυμφεύθη τον Μπραντ Πιτ με παπά, μάλλον με δικαστή και με κουμπάρο. Κι ας μην έχει νομιμοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, προϋπόθεση κατά τον Μπραντ για να γίνει ο γάμος του με την εκλεκτή της καρδιάς του και μητέρα των παιδιών του. Ο ίδιος το έλεγε: αν δεν νομιμοποιηθεί, δεν παντρευόμαστε. Και ο φίλος του Τζορτζ Κλούνι τού έκανε πλάκα γι’ αυτή τη δέσμευσή του.

Ο ίδιος λοιπόν το έλεγε, ο ίδιος το… καταστρατήγησε. Και μάλιστα στο παρεκκλήσι του κτήματός του στην Προβάνς της Γαλλίας, μέσα στην έκταση που περιβάλλει το επιβλητικό Σατό Μιραβάλ. Σε κλειστό κύκλο φίλων. Με δικαστή από την Καλιφόρνια και με εκείνο το χαρακτηριστικό –σε πόσες ταινίες του Χόλιγουντ δεν το έχουμε ακούσει –«Dearly beloved, we are gathered here…» (Αγαπητοί, συγκεντρωθήκαμε εδώ…).

Βέβαια ο γάμος έγινε το Σάββατο και οι φήμες πέρασαν τα σύνορα του Σατό Μιραβάλ, αλλά μόλις χθες το απόγευμα τις επισημοποίησε ο εκπρόσωπος του ζεύγους Μπραντζελίνα.

«Σημαίνει πολλά για μας και κυρίως για τα παιδιά μας το να ενωθούμε με τα δεσμά του γάμου» είχε πει σε συνέντευξή του ο Πιτ. Οταν μαζί με την Αντζελίνα θύμιζαν ότι θα βάλουν στεφάνι όταν μπορούν να κάνουν το ίδιο, κατά νόμο, και τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά τελευταία όλο και το πετούσαν ως προοπτική στις συνεντεύξεις τους. Αλλωστε, το 2012 ύστερα από επτά χρόνια σχέσης –από το 2005, όταν ο Πιτ διέλυσε τον πενταετή πρώτο γάμο του με την ελληνικής καταγωγής σταρ Τζένιφερ Ανιστον –είχαν κάνει το πρώτο βήμα: είχαν αρραβωνιαστεί.

Στον γάμο σε γαλλικό έδαφος ήταν παρόντα και τα έξι παιδιά τους –τα τρία υιοθετημένα: ο 13χρονος Μάντοξ τον οποίο είχε εντοπίσει η Αντζελίνα σε νοσοκομείο της Καμπότζης, ο 10χρονος Παξ από το γειτονικό Βιετνάμ και η 9χρονη Ζαχάρα από την Αιθιοπία. Ενα χρόνο μετά είχαν αποκτήσει το πρώτο από τα βιολογικά τέκνα τους, την 8χρονη Σιλό και δύο χρόνια μετά τα δίδυμά τους, τον Νοξ και την Βιβιέν, ηλικίας πλέον έξι ετών.

Οπως και ο Πιτ έτσι και η Αντζελίνα είχε προηγούμενα με τον… γάμο. Πρώτος της σύζυγος τη δεκαετία του 1990 ήταν ο βρετανός ηθοποιός του «Trainspotting» Τζόνι Λι Μίλερ που έμεινε δίπλα της για τρία χρόνια και δεύτερος ο μεγάλος της έρωτας Μπίλι Μπομπ Θόρντον (του οποίου αίμα είχε κρεμασμένο μέσα σε ένα φιαλίδιο στο λαιμό της!), αν και ο γάμος τους κράτησε μόλις τρία χρόνια και δεν διαλύθηκε πολύ ειρηνικά.

Ο γάμος Πιτ – Ζολί τελέσθηκε εν μέσω δουλειάς και για τους δύο. Η Αντζελίνα ετοιμάζεται να παρουσιάσει από τον Δεκέμβριο τη δεύτερη σκηνοθετική της προσπάθεια «Unbroken», με φόντο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (η πρώτη είχε φόντο πάλι τον πόλεμο, στη Βοσνία) και ο Μπραντ ολοκληρώνει το επίσης δράμα με φόντο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο «Fury», που αναμένεται να βγει στις αμερικανικές σκοτεινές αίθουσες από 17 Οκτωβρίου.