Στο ανέβασμα του κλασσικού μιούζικαλ «Cabaret» θα συμμετάσχει η αμερικανίδα ηθοποιός Eμμα Στόουν, κάνοντας το ντεμπούτο στο απαιτητικό θεατρικό σανίδι του Μπρόντγουεϊ.

Η 25χρονη ηθοποιός μετά την επιτυχία της ταινίας «Amazing Spider-Man», θα υποδυθεί την τραγουδίστρια Σάλι Μπόουλς στο πολυβραβευμένο έργο «Cabaret», που σφράγισε την ιστορία των μιούζικαλ. Τοποθετημένο στο Βερολίνο του 1931 και αφηγείται την άθλια νυχτερινή ζωή της γερμανικής πρωτεύουσας στα τελευταία χρόνια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Ο ρόλος της τραγουδίστριας Σάλι Μπόουλς έγινε ευρέως γνωστός μετά την ερμηνεία της σπουδαίας Λάιζα Μινέλι, για την οποία κέρδισε και το Οσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου το 1972.

Η Στόουν πρόκειται να αντικαταστήσει στις παραστάσεις την 33χρονη ηθοποιό Μισέλ Ουίλιαμς, που θα αποχωρήσει από την παραγωγή.

Η Ουίλιαμς συμμετείχε στις παραστάσεις από την πρεμιέρα του έργου τον Απρίλιο, παρόλο που αρχικά είχε επιλεγεί η Στόουν για το ρόλο.

Ωστόσο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, η Στόουν αναγκάστηκε να αποχωρήσει και στη συνέχεια η παραγωγή έκανε την πρόταση στην Ουίλιμας, η οποία έχει κερδίσει τρεις υποψηφιότητες για Οσκαρ για την ερμηνεία της στις ταινίες «Το μυστικό του Brokeback Mountain», «Blue Valentine» και «Επτά μέρες με τη Μέριλιν».

Τον ρόλο της περίφημης Σάλι Μπόουλς, που θα υποδηθεί η Έμμα Στόουν, έχουν αναλάβει στο παρελθόν και οι Τζίνα Γκέρσον, Νατάσα Ρίτσαρντσον, Τζέιν Λιβς και Τζούντι Ντεντς.

Η σημερινή αναβίωση της παραγωγής του 1998 έχει κερδίσει διθυραμβικές κριτικές, με την αμερικανική εφημερίδα Hollywood Reporter να τη χαρακτηρίζει ως «συναρπαστική παραγωγή, η οποία αυτή τη φορά είναι ακόμα καλύτερη». Η ερμηνεία της Ουίλιαμς από την άλλη, δε συγκέντρωσε και τόσο θετικά σχόλια, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC.

Προς το παρόν η Στόουν πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Γούντι Αλεν «Μαγεία στο Σεληνόφως», ενώ το κοινό αναμένεται να τη δει και στην ταινία «Birdman» με τον αμερικανό Μάικλ Κίτον, που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την επόμενη εβδομάδα.