Μπορεί τα τελευταία τρία χρόνια ο Δημήτρης Αρβανίτης να έκανε «Κλεμμένα όνειρα» αλλά από τη νέα σεζόν στο Mega θα παρουσιάσει τη νέα του δουλειά. Ο σκηνοθέτης, έχοντας πια παραδώσει την επιμέλεια της σειράς στη συνάδελφό του Ρέινα Εσκενάζυ αλλά έχοντας κρατήσει για τον εαυτό του τη γενική εποπτεία των γυρισμάτων (άλλωστε πρόκειται για δική του ιδέα η όλη παραγωγή), πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού στα πλατό του καινούργιου του σίριαλ με την ονομασία «Δικαίωση».

Η ιστορία στήνεται σε δύο χρονικά επίπεδα, τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται από το 1992, όταν ένα τραγικό συμβάν φέρνει αντιμέτωπες δύο γνωστές οικογένειες της Σύρου. Ο Μενέλαος (Γιάννης Καρατζογιάννης), πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, είναι παντρεμένος με μια ηθοποιό (Νίκη Παλληκαράκη) και έχει μαζί της μια κόρη. Από την άλλη, ο εργολάβος Λευτέρης (Δημήτρης Μαύρος) μοιράζεται την καθημερινότητά του με τη σύζυγό του (Κάτια Νικολαΐδου) και τον γιο τους. Με το πέρασμα των χρόνων, τα παιδιά των δύο αντίπαλων οικογενειών, αν και έκαναν παρέα κυρίως τα καλοκαίρια, χάνονται και ξαναβρίσκονται φοιτητές πια, όταν περνούν στη Νομική Σχολή. Η σχέση τους παίρνει άλλη τροπή όταν και οι δύο μπαίνουν στην πολιτική και παρά την έχθρα των οικογενειών τους και τον ανταγωνισμό του χώρου τους αναπτύσσουν ερωτικά αισθήματα.

Εκτός των βασικών πρωταγωνιστών, τους ρόλους των δύο παιδιών έχουν η Κωνσταντίνα Κλαψινού και ο Δημήτρης Γκουτζαμάνης ενώ το υπόλοιπο καστ συμπληρώνεται από τους Αλέξανδρο Σταύρου, Αννα Μιχαήλου, Ευαγγελία Σηριοπούλου, Κλέωνα Γρηγοριάδη και Βίκυ Κάβουρα.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου στην Αθήνα και μεταφέρθηκαν στα μέσα του μήνα στη Σύρο, για μία εβδομάδα. Εξαιτίας μάλιστα των υποχρεώσεών τους στο πλατό, ο Αρβανίτης εγκατέλειψε τη θέση του κριτή που είχε στο μουσικό σόου του Mega «Just the 2 of us». Το συνεργείο επέστρεψε στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου ενώ την περίοδο αυτή υπάρχει μια μικρή διακοπή λόγω καλοκαιριού. Στις 10 Σεπτεμβρίου ανάβουν και πάλι οι κάμερες στην πρωτεύουσα ενώ στα τέλη του μήνα το σκηνικό θα στηθεί και πάλι στο νησί του Αιγαίου.

Τα γυρίσματα γίνονται για πρώτη φορά με μηχανές υψηλής ευκρίνειας με σκοπό να μεταπωληθεί η σειρά και στο εξωτερικό. Την εκτέλεση της παραγωγής έχει η Ανωση ενώ στο πλάι του Δημήτρη Αρβανίτη στη σκηνοθεσία βρίσκονται και οι συνεργάτες του από τα «Κλεμμένα όνειρα» Θανάσης Ιατρίδης και Γιάννης Σπυρώνης.