Η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα ο Ρόμπιν Γουίλιαμς για την αντιμετώπιση της Νόσου του Πάρκινσον συνετέλεσαν στο τραγικό τέλος του, υποστηρίζει ο αμερικανός ηθοποιός και στενός του φίλος, Ρομπ Σνάιντερ.

Την περασμένη εβδομάδα, λίγες ημέρες αφότου αυτοκτόνησε ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός, η σύζυγος του ανακοίνωσε ότι εκτός από κατάθλιψη, ο 63χρονος Ρόμπιν Γουίλιαμς βρισκόταν επίσης στα πρώτα στάδια της Νόσου του Πάρκινσον.

«Τώρα που μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτό, ακολουθούσε θεραπεία για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της νόσου. Μία από τις παρενέργειες των φαρμάκων αυτών είναι η αυτοκτονία!», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Σνάιντερ.

Ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η Νόσος του Πάρκινσον ενδεχομένως να επιδεινώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent. Σε κάθε περίπτωση, είναι μία παράμετρος την οποία ακόμη ερευνούν.

O Σνάιντερ, διάσημος από την παρουσία του στην θρυλική εκπομπή του NBC, «Saturday Night Live», υπήρξε επί δεκαετίες στενός φίλος του Γουίλιαμς.

O κωμικός Ρομπ Σνάιντερ