Το Star επιστρέφει στην ελληνική μυθοπλασία. Από την επόμενη σεζόν θα έχει στο μενού του σειρά ελληνοκυπριακής συμπαραγωγής, καθώς συμπράττει με το κανάλι Sigma της Λευκωσίας για τη δημιουργία της κοινωνικής δραματικής σειράς «Omerta – Ορκος σιωπής». Στην Κύπρο θα προβάλλεται σε καθημερινή βάση (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις συχνότητες του σταθμού μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και λέγεται ότι ανάλογο προγραμματισμό θα έχει και στο Star. «Είναι η πρώτη συμπαραγωγή μυθοπλασίας ανάμεσα σε ελληνικό και κυπριακό κανάλι» ανέφεραν τηλεοπτικοί κύκλοι της Λευκωσίας για τη σειρά, για την οποία δεν έχει αποσαφηνιστεί προς το παρόν αν θα προβάλλεται ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Από τον «Ορκο σιωπής», που γράφουν οι Σταύρος Αβδούλος- Ειρήνη Ριτσώνη («Ψίθυροι καρδιάς», «Αγγιγμα ψυχής», «Τμήμα Ηθών»), θα αναδυθούν περίπου 30 χαρακτήρες και ήδη είναι σε συζητήσεις οι Κάτια Δανδουλάκη, Κώστας Καζάκος, Παναγιώτης Μπουγιούρης. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Αύγουστο και θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο και τη Λεμεσό σε σκηνοθεσία Γιώργου Σιούγα («Ετσι ξαφνικά», «Βέρα στο δεξί», «Τα μυστικά της Εδέμ», το κινηματογραφικό «Γάλα») και Γιάννη Βασιλειάδη («Λάμψη», «Βέρα στο δεξί», «Τα μυστικά της Εδέμ»).

Στο επίκεντρο της πλοκής είναι μια εξαμελής οικογένεια –ανδρόγυνο και τέσσερα παιδιά εκ των οποίων δύο ετεροθαλή αδέλφια –που δραστηριοποιείται στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τη ζωή της έρχεται να ταράξει συθέμελα ένα μυστικό από το παρελθόν. Εμφανίζεται ξαφνικά ένας άνθρωπος που υποστηρίζει ότι ο πάτερ φαμίλιας είναι ο φονιάς του πατέρα των δύο ετεροθαλών παιδιών του. Εν ολίγοις, η μητέρα παντρεύτηκε τον φονιά του άνδρα της κι έκανε και (δύο) παιδιά μαζί του. Η προηγούμενη φορά που το Star είχε ελληνικές σειρές στο πρόγραμμά του ήταν τη σεζόν 2001-2002 («Δακρυσμένα φεγγάρια», «Δροσουλίτες»).