Μήνυση στο ίδιο του το φαν κλαμπ έκαναν οι Duran Duran, για παραβίαση όρων του συμβολαίου συνεργασίας τους.

Τα μέλη του ποπ συγκροτήματος που γνώρισε τεράστια επιτυχία στις δεκαετίες ’80 και ’90, ισχυρίζονται ότι η εταιρία WorldWide Fan Clubs τούς οφείλει ένα μεγάλο μερίδιο από τα έσοδά της που ανέρχεται στις 40.000 δολάρια, ήτοι 29.690 ευρώ.

Η εταιρεία που εδρεύει στην πολιτεία Ιλινόι των Η.Π.Α., είχε αναλάβει την πλήρη διαχείριση του φαν κλαμπ, κρατώντας αρχείο με στοιχεία για τους θαυμαστές, τις συνδρομές και εγγραφές νέων μελών.

Όμως, το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει οι Duran Duran με την εν λόγω εταιρία υποχρέωνε την τελευταία να αποδίδει το 76% των εσόδων της στα μέλη του συγκροτήματος. Στη μήνυση που κατέθεσε το συγκρότημα, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι είχαν γίνει επανειλημμένα προσπάθειες, προκειμένου η εταιρία να διευθετήσει τις οφειλές της.

Προς το παρόν, οι ιδιοκτήτες της εταιρίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το συμβάν σε επικοινωνία που είχαν με το κυρίαρχο ειδησεογραφικό πρακτορείο των Η.Π.Α., «Associated Press».

Μάλιστα, η εταιρία κατηγορείται από το συγκρότημα ότι δεν κράτησε, όπως είχε συμφωνηθεί, ακριβές αρχείο σχετικά με τις δραστηριότητες του φαν κλαμπ από το 2010, όταν άρχισε η συνεργασία τους.

Αυτήν την περίοδο, οι Duran Duran βρίσκονται και πάλι στο στούντιο ετοιμάζοντας το 14ο άλμπουμ τους.