Στα θρανία επιστρέφει ο Αnt1 για χάρη της νέας σειράς «Οι συμμαθητές», της οποίας τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Πρωταγωνιστές είναι μια παρέα παλιών συμμαθητών που αποφοίτησαν από το Λύκειο τη δεκαετία του 1980 και ξανασυναντιούνται τώρα που πλέον διανύουν την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους. Στην εξέλιξη της ιστορίας και ενώ παρουσιάζεται η ζωή τους σήμερα, παρεμβάλλονται πολλά φλας μπακ από την περίοδο των σχολικών τους χρόνων.

Η σειρά είναι προσαρμογή της αργεντίνικης τηλενουβέλας «Graduados». Γι’ αυτό και οι βασικοί ήρωες στο πρωτότυπο σενάριο έχουν ισπανικά ονόματα. Είναι η Λόλι, μια πλούσια και όμορφη γυναίκα που παντρεύτηκε πολύ μικρή, όταν έμεινε έγκυος. Ο Αντι που αποφεύγει τις δεσμεύσεις όλων των ειδών και αρνείται να μπει στο «σύστημα». Ο Πάμπλο που στο σχολείο ήταν πολύ δημοφιλής στα κορίτσια και είναι παντρεμένος με τη Λόλι. Η Πατρίτσια που είναι διευθυντικό στέλεχος σε εταιρεία και ερωμένη του Πάμπλο. Ο Τούκα, κολλητός του Αντι, που έχει χάσει τους γονείς του από την περίοδο που ήταν μαθητές και η Βίκι που έχει γίνει ψυχαναλύτρια και είναι η καλύτερη φίλη της Λόλι από το σχολείο.

Αν και η ουσία της είναι κωμική, υπάρχουν πολλά στοιχεία συναισθήματος και μνήμης, επενδυμένα με μουσική. Το καστ δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά μέχρι στιγμής τους κεντρικούς χαρακτήρες του σίριαλ έχουν αναλάβει ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κρατερός Κατσούλης, ο Μάριος Αθανασίου, η Χριστίνα Τσάφου, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, η Μαριάνα Τουμασάτου, η Νικολέτα Καρρά και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Η σειρά αναμένεται να προβάλλεται από τον Οκτώβριο σε καθημερινή βάση στο βραδινό prime time του σταθμού του Αμαρουσίου. Η παραγωγή είναι από την Αnts Productions που ανήκει στον όμιλο Αt1 και στην οποία είναι επικεφαλής ο Πέτρος Μπούτος.

«Οι συμμαθητές» είναι ένα μόνο από τα πρότζεκτ που θα βγουν στον αέρα του Αnt1 τη νέα σεζόν και ανακοινώθηκαν χθες στη συνέντευξη Τύπου του καναλιού. Στον τομέα της μυθοπλασίας, ξεχωρίζει η σειρά μυστηρίου «Εκδρομή» που θα προβληθεί από Σεπτέμβριο και είναι γυρισμένη σε υψηλή ευκρίνεια ώστε να μπορεί να μεταπωληθεί στο εξωτερικό. Υπάρχουν επίσης οι «Τρίχες» σε σενάριο Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, αλλά και οι «Βασιλιάδες» οι οποίοι, αν και ξεκίνησαν την προπέρσινη σεζόν στο Mega, μεταφέρονται τώρα στον Αnt1 που αγόρασε τα δικαιώματά τους. Μια ακόμα κωμική σειρά θα είναι και το «Turkish for beginners».

Τα σόου «Dancing with the stars», «The voice» και «Your face sounds familiar» θα επιστρέψουν για μια ακόμα σεζόν μαζί με νέες παραγωγές όπως το μουσικό «The voice kids» και το ψυχαγωγικό «Splash». Τέλος, ο Σπύρος Σούλης θα παρουσιάσει την εκπομπή «Ζόρικα επαγγέλματα».