Περισσότερα από τα βιβλία του Χάρι Πότερ θα είναι τα αστυνομικά μυθιστορήματα με ήρωα τον Κόρμοραν Στράικ που θα γράψει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, όπως δήλωσε η συγγραφέας.

Η Ρόουλινγκ, η οποία έχει γράψει ήδη δύο αστυνομικά μυθιστορήματα με το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκαλμπράιθ, είπε ότι τα σχέδιά της για το πότε θα τελειώσει η σειρά είναι «ανοικτά», προσθέτοντας ότι τα μυθιστορήματα θα είναι περισσότερα από τα επτά βιβλία που έγραψε με ήρωα τον μαθητευόμενο μάγο.

Η συγγραφέας δήλωσε ότι ήδη γράφει το τρίτο βιβλίο της με ήρωα τον ντετέκτιβ Κ. Στράικ. Η ίδια είπε ότι το θέμα του θα είναι οι βετεράνοι στρατιώτες. «Θα μάθετε αρκετά πράγματα σχετικά με το τι συμβαίνει όταν κάποιος φεύγει από τον στρατό» είπε.

«Ενα από τα πράγματα που λατρεύω σε αυτό το είδος είναι ότι, αντίθετα με τον Χάρι, όπου υπήρχε μία ιστορία, μία αρχή και ένα τέλος, εδώ μιλάμε για διαφορετικές ιστορίες. Ετσι, όσο ζει ένας ντετέκτιβ, μπορείς να του δίνεις υποθέσεις» δήλωσε η Ρόουλινγκ, η οποία μίλησε σε φεστιβάλ αστυνομικών μυθιστορημάτων.