Στη μεγάλη οθόνη θα μεταφερθεί η ιστορία του Τζεφ Μπάουμαν, που έχασε και τα δύο του πόδια στη βομβιστική τρομοκρατική επίθεση του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 2013.

Η ταινία θα βασιστεί στο βιβλίο που έγραψε ο ίδιος ο Μπάουμαν, ο οποίος μάλιστα ήταν αυτός που αναγνώρισε τον έναν από τους βομβιστές, τους αδερφούς Τσαρνάεφ, και βοήθησε τις αρχές να τους εντοπίσουν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian», η ίδια η ιστορία του πρωταγωνιστή, που ξεκίνησε με τόσο τραγικό τρόπο στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013, θέτει τις βάσεις για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σενάριο. Το βιβλίο που έγραψε μετά των ακρωτηριασμό του ο Τζεφ Μπάουμαν, έχει τίτλο «Stronger» και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση γι’ ακόμη ένα «δακρύβρεχτο» δράμα.

Αντιθέτως, ο ίδιος ο τίτλος προϊδεάζει για μια αισιόδοξη και δυναμική αφήγηση της περιπέτειάς του που τον έκανε να αντιμετωπίσει τη ζωή διαφορετικά. Όπως χαρακτηριστικά έχει πει ο ίδιος: «Είδα τον βομβιστή. Πήρε τα πόδια μου, αλλά δεν με διέλυσε. Μόνο με έκανε αυτό που είμαι σήμερα…».

Ο Μπάουμαν περίμενε τη σύντροφό του στη γραμμή του τερματισμού, όταν δύο ισχυρές βόμβες εξερράγησαν σχεδόν μπροστά του προκαλώντας τρεις θανάτους και τραυματίζοντας περισσότερους από 260 ανθρώπους, εκ των οποίων πολλοί ακρωτηριάστηκαν. Το βιβλίο «Stronger», για τη συγγραφή του οποίου ο Μπάουμαν συνεργάστηκε με τον επιτυχημένο συγγραφέα Μπρετ Γουίτερ, εκδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο και σε αυτό θα βασιστεί το σενάριο της ταινίας.

Το κεντρικό πρόσωπο της ταινίας θα είναι ο ίδιος ο Μπάουμαν και η ιστορία που αναφέρει στο βιβλίο του συνοψίζεται ως εξής στο οπισθόφυλλο: «Ο Τζεφ Μπάουμαν ξύπνησε την Τρίτη 16 Απριλίου του 2013 χωρίς πόδια. Μόλις πριν 30 ώρες βρισκόταν στο γλέντι που είχε στηθεί στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Η πρώτη βόμβα εξερράγη μπροστά στα πόδια του όσο περίμενε να τερματίσει η σύντροφός του. Όταν ο ίδιος επανήλθε μετά από πολλές ώρες στο χειρουργείο, αντί να κάνει τον απολογισμό της νέας εντελώς αλλαγμένης ζωής του, έβγαλε αμέσως από το στόμα του τον αναπνευστικό σωλήνα και προσπάθησε να μιλήσει. Δεν μπορούσε. Ο Τζεφ ζήτησε ένα χαρτί και έγραψε επτά λέξεις που οδήγησαν σε ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωποκυνηγητά στην ιστορία των Η.Π.Α., ενώ σηματοδότησαν τον δικό του γενναίο δρόμο προς την ανάκαμψη: «’Είδα τον τύπο. Με κοίταξε στα μάτια’».

Η καλύτερη απόδειξη για τη γενναιότητα και την αισιοδοξία με την οποία ο Μπάουμαν αντιμετώπισε τα νέα δεδομένα στη ζωή του, είναι η γέννηση της κόρης του με τη σύντροφό του Έριν, μόλις πριν από δύο μέρες, στις 13 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «The Hollywood Reporter», η ομάδα παραγωγής της πολυβραβευμένης ταινίας «The Fighter», του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, φέρεται να αναλάβει την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Μπάουμαν. Η νέα ταινία βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, καθώς δεν έχουν βρεθεί ούτε σκηνοθέτης, ούτε ηθοποιοί, ωστόσο ήδη, κατά τους ειδικούς, βάζει υποψηφιότητα για τα βραβεία της ερχόμενης χρονιάς.

Στην παραγωγή συμμετέχουν οι Τοντ Λίμπερμαν, Ντέιβιντ Χόμπερμαν και Σκοτ Σίλβερ, η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την ταινία «The Fighter» το 2011. Δύο από τους ηθοποιούς, οι Κρίστιαν Μπέιλ και Μελίσα Λίο βραβεύθηκαν με Όσκαρ ερμηνείας.