Πέντε χρόνια αναζήτησης σε μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου, αλλά και σε γραφικούς τόπους είναι το βαρύ ιστορικό φορτίο που κουβαλά το φωτογραφικό πείραμα «από τα κάτω» του δημοσιογράφου, Αχιλλέα Χεκίμογλου.

Πρόκειται για μία συλλογή ταξιδιών και περιηγήσεων με αφετηρία το 2009 και τερματισμό το 2014 που θα εκτίθεται στο «Ρομάντσο» (Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα), από τις 8 έως τις 15 Μαΐου, υπό τον τίτλο «Ground Level Cities – Πόλεις από τα κάτω».

«Τα τελευταία πέντε χρόνια ήμουν πολύ τυχερός διότι συνέχεια προέκυπταν ταξίδια στο εξωτερικό. Παράλληλα, είχα μία εμμονή να φωτογραφίζω από την επιφάνεια του εδάφους. Με την πάροδο του χρόνου συγκεντρώθηκε πολύ υλικό. Μάζεψα τις πιο ωραίες και ιδιαίτερες φωτογραφίες, που έχουν κάτι να πουν» λέει ο δημοσιογράφος του «Βήματος».

Οι φωτογραφίες δεν αποτελούν καρπό οργανωμένου πρότζεκτ. Κάθε λήψη αποτέλεσε πειραματική έμπνευση της στιγμής και έγινε σε άσχετες μεταξύ τους χρονικές περιόδους και τοποθεσίες. Απόδειξη η ποικιλία των διαφορετικών φορμάτ: Φιλμ πολλών ταχυτήτων, διάφορες απλές ψηφιακές μηχανές και smartphone -ό,τι συσκευή είχε πάνω του εκείνη τη στιγμή.

Από την ηλιόλουστη παραλία του Τελ Αβίβ έως τα σκοτεινά σοκάκια της Ραβάλ στη Βαρκελώνη και από τα χώματα της Μονεμβασιάς έως τις βουερές λεωφόρους του Τόκιο.

Από τον χρόνο που σταμάτησε στα Χανιά έως το χαοτικό Πεκίνο του 21ου αιώνα και από το σαγηνευτικό Λονδίνο στην προκλητικά ολοζώντανη Αθήνα. Από την παραμυθένια Μπρυζ στην νωχελική Κέρκυρα και από την Σμύρνη, το σύνορο των δύο κόσμων, στο μαγεμένο Μαρακές και από εκεί στο Βερολίνο της νεωτερικότητας.

Ενα ταξίδι σε έναν κόσμο τόσο διαφορετικό, αλλά κατά βάθος τόσο ίδιο. Μία στιγμιαία αντανάκλαση τόπων και ανθρώπων, ξεχωριστών και μοναδικών, όπως σημειώνεται εν είδη προλόγου της έκθεσης, η οποία φιλοξενείται στον χώρο Ρομάντσο μετην ευγενική χορηγία των Elite Crackers Μεσογειακά.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 8 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. και θα διαρκέσει ως τις 15 του μήνα. (Ωρες λειτουργίας: 12.00 – 22.00). Η είσοδος είναι ελεύθερη.