Την κατηγορία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου αντιμετωπίζει ο σκηνοθέτης των ταινιών «X-Men» Μπράιαν Σίνγκερ . Η αγωγή κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Χαβάης και με αυτήν ο ηθοποιός και μοντέλο Μάικλ Εγκαν κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι τον είχε κακοποιήσει σεξουαλικά το 1999, όταν ήταν 15 ετών, προσθέτοντας ότι ο τότε 33 ετών Σίνγκερ του είχε δώσει ναρκωτικά και αλκοόλ για να τον παρασύρει περισσότερες από μία φορά στη Χαβάη, όπου τον βίασε.

«Η αγωγή έγινε σε μια προσπάθεια να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του ενόψει της προβολής της νέας ταινίας «X-Men: Days of Future Past» του πελάτη μου στους κινηματογράφους σε λίγες εβδομάδες» είπε ο δικηγόρος του Σίνγκερ αποκρούοντας τις κατηγορίες. «Αυτή είναι η πρώτη από πολλές υποθέσεις που θα δώσει στα θύματα φωνή και θα φέρει το θέμα στην επιφάνεια» υποστήριξε ο συνήγορος του Εγκαν, Τζεφ Χέρμαν.

Στο μεταξύ, αποδείξεις πιστωτικών καρτών, αρχεία τηλεπικοινωνιών και προγράμματα κινηματογραφικών γυρισμάτων που προσκόμισε η υπεράσπιση δείχνουν ότι την περίοδο που φέρεται πως ο Σίνγκερ βίαζε τον Εγκαν στη Χαβάη ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο Τορόντο του Καναδά για τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας του. «Μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 1999 ο πελάτης μου ήταν στα γυρίσματα της πρώτης μεγάλης ταινίας του. Πώς θα έκανε διάλειμμα για να πεταχτεί στη Χαβάη;» υποστήριξε ο δικηγόρος του Σίνγκερ.