Εναν αγνώριστο Κόλιν Φάρελ θα παρουσιάσει στο «The Lobster» ο Γιώργος Λάνθιμος, όπως τουλάχιστον φαίνεται από τις πρώτες φωτογραφίες των γυρισμάτων της ταινίας, που είδαν το φως της δημοσιότητας: Ο 37χρονος ηθοποιός – από τους πιο αθλητικούς πρωταγωνιστές της βιομηχανίας του θεάματος – εμφανίζεται ως παχουλός, με ψεύτικη κοιλιά, γυαλιά και μουστάκι, για τις ανάγκες του φιλμ του έλληνα κινηματογραφιστή.

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Λάνθιμου έχουναπό τις 24 Μαρτίου στην Ιρλανδία και ο Κόλιν Φάρελ είναι ο πρώτος μεγάλος σταρ από το πολυπληθές διεθνές καστ του φιλμ που εντάσσεται σε αυτά.

Στο πρώτο αγγλόφωνο φιλμ του – υποψήφιου για Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας με τον «Κυνόδοντα» – Γ. Λάνθιμου, πρωταγωνιστούν επίσης ηΡέιτσελ Βάις, η Λεά Σεϊντού και ο Τζον Σι Ράιλι.

Πρόκειται για μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες.

Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ενας απελπισμένος Αντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.