«Καταφέρατε με τη μουσική σας τη μελοποίηση μεγάλων ποιητών. Γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν και θα μεγαλώσουν με τα μουσικά σας ακούσματα» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος επισκέφθηκε τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του τελευταίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν πολιτιστικά θέματα της πόλης και δράσεις που πρόκειται να γίνουν στον Πειραιά, ενώ ο δήμαρχος προσέφερε στον Μίκη Θεοδωράκη συμβολικά ένα βιβλίο-λεύκωμα με την ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου και ένα ασημένιο γραμματόσημο που κυκλοφόρησε με αφορμή την επαναλειτουργία του.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη για την προσφορά του στην πατρίδα και για το πνεύμα ελευθερίας που τον διαπνέει,ενώ από την πλευρά του ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για τα δύσκολα χρόνια της νιότης του, για το δέσιμο του με την πόλη του Πειραιά, για τους αγώνες και τα συναισθήματά του και ανατρέχοντας στο παρελθόν θυμήθηκε τις δημιουργικές μουσικές του στιγμές, στο Δημοτικό Θέατρο.

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλολιάκος μίλησε για την απόφασή του να χτίσει το Ρολόι του Πειραιά και ο Μίκης Θεοδωράκης συμφώνησε στη δημιουργία του, χωρίς όπως είπε, να χάσει τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά.