Οι δημοσιογράφοι που συνεργάστηκαν μαζί του θυμήθηκαν την επιμονή του και την εφευρετικότητά του για να πετύχει την ξεχωριστή φωτογραφία. Η κόρη του Τίτη επεσήμανε την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη. Οι φίλοι του αποκάλυψαν στιγμές χαλάρωσης και πλάκας με την παρέα του στα αγαπημένα τους στέκια.

Οι λεπτομέρειες της ζωής της πιο εμβληματικής φυσιογνωμίας στον χώρο του Τύπου της Θεσσαλονίκης ενθουσίασαν πολυπληθέστατο ακροατήριο της παρουσίασης του βιογραφικού άλμπουμ «Γιάννης Κυριακίδης – Ζωή Γεμάτη Εικόνες» το Σάββατο στον κινηματογράφο Ολύμπιον της Πλατείας Αριστοτέλους.

Κείμενα για τον Γιάννη Κυριακίδη, δηλώσεις και αφηγήσεις από τη ζωή του φωτορεπόρτερ κατέθεσαν φίλοι του και επί πολλά χρόνια συνεργάτες του. Προσωπικές καταθέσεις για τη ζωή του –απόντος από την εκδήλωση λόγω ασθένειας –παρέθεσαν η σύζυγός του Χρύσα Κυριακίδη, οι κόρες του Τίτη και Αθηνά Κυριακίδη και ο εγγονός του Γιάννης Σακκής.

Με λίγα λόγια η σύζυγός του απέδωσε το έργο του. «Τα χιλιάδες αρνητικά που αποτελούν το αρχείο του κατέγραψαν την ιστορία της Ελλάδας, αλλά και την καθημερινότητά της για επτά δεκαετίες. Ολοι οι προσωπικοί χώροι του, το εργαστήριο της οδού Τσιμισκή 56 και το δωμάτιό του στο σπίτι της Λεωφόρου Νίκης είναι γεμάτοι από τη ζωή του και τη ζωή των άλλων, με τη μυρουδιά του πούρου να πλανιέται παντού», περιέγραψε η Χρύσα Κυριακίδη.

«Ο Γιάννης Κυριακίδης δεν σταμάτησε ποτέ να αναστατώνει δημιουργικά τους επισήμους, τα πλήθη και τους δημοσιογράφους σε κάθε άφιξή του στο «θέμα»», σημείωσε ο επιμελητής της έκδοσης Κώστας Μπλιάτκας. «Πάνω στη σκάλα, δίπλα στην εξέδρα, μέσα στο πλήθος, ο Γιάννης από νωρίς κέρδισε όλη την κατανόηση, για να μην πω τον σεβασμό, για να κάνει τη δουλειά του με τη φωτογραφική του μηχανή και τον μοναδικό του τρόπο».