Τέσσερα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και της καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας, απέσπασεη τελευταία ταινία τουΠάολο Σορεντίνο«Η τέλεια ομορφιά» («La grande bellezza») στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου που δόθηκαν στο Σάββατο στο Βερολίνο.

Ο Τόνι Σερβίλοαπέσπασε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας και ο Σορεντίνο το βραβείο σκηνοθεσίας. Επίσης, η ταινία κέρδισε το βραβείο μοντάζ.

Η 35χρονη βελγίδα ηθοποιός Βάλερι Μπάτενςκέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την ταινία «Ραγισμένα όνειρα» όπου υποδύθηκε μια μάνα, η οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί τον θάνατο του παιδιού της από καρκίνο.

Το γερμανικό «Oh boy» πήρε το βραβείο για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη, τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο του Γιαν Ολε Γκέστερ.

Η Κατρίν Ντενέβ πήρε το βραβείο για την προσφορά της στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο δηλώνοντας μάλιστα ότι πάντα πίστευε ότι είναι Γαλλίδα, σήμερα όμως νιώθει ότι είναι Ευρωπαία.

Βραβεύθηκε επίσης ο Πέδρο Αλμοδόβαρ για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.

Ενας άλλος καλλιτέχνης με προσφορά χρόνων στο ενεργητικό του, ο ιταλός μουσικοσυνθέτης Ενιο Μορικόνε, απέσπασε το βραβείο καλύτερης μουσικής για την δουλειά του στην ταινία «Το τέλειο κτύπημα» τουΤζουζέπε Τορνατόρε.

Το βραβείο καλύτερης κωμωδίας κέρδισε η δανέζικη ταινία «Ερωτας είναι…» της Σουζάνε Μπίερ και τέλος, το βρβαείο καλύτερου σεναρίου δόθηκε στον γάλλο σκηνοθέτη-σεναριογράφο Φρανσουά Οζόν για την ταινία «Το αγόρι στο τελευταίο θρανίο».