Η ταχύτητα τον έκανε διάσημο, η ταχύτητα του στέρησε τη ζωή. Ο 40χρονος Πολ Γουόκερ βέβαια ήταν ο συνοδηγός της μοιραίας Porsche Carrera GT –που οδηγούσε ένας φίλος –η οποία προσέκρουσε σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Ενα τέτοιο αμάξι όμως παρέχει μια κάποια ασφάλεια και μόνο στις πιο ακραίες των ταχυτήτων μπορεί να οδηγήσει σε μια τέτοια τραγωδία. Ολα αυτά στην κοινότητα της Βαλένσια, 30 χιλιόμετρα από το Χόλιγουντ, στον δρόμο μάλιστα για μια φιλανθρωπική εκδήλωση του ιδρύματος Reach Out Worldwide.

Ο Πολ Γουόκερ έκανε την πρώτη του σημαντική κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Pleasantville», δίπλα στον Τόμπι Μαγκουάιρ και τη Ρις Γουίδερσπουν. Το φιλμ εκτιμήθηκε από τους κριτικούς και τους πιο υποψιασμένους κινηματογραφόφιλους, αλλά τη δόξα την κατέκτησε με την εμφάνισή του στους «Μαχητές των δρόμων» (The fast and the furious) το 2001, ως μυστικός αστυνομικός που εισχωρεί στον κόσμο των παράνομων αγώνων «πειραγμένων» αυτοκινήτων.

Η συντριπτική επιτυχία της σειράς ταινιών επισκίασε τις αξιόλογες εμφανίσεις του σε σημαντικές ταινίες, όπως στις «Σημαίες των προγόνων μας» του Κλιντ Ιστγουντ (όπου ήταν εξαιρετικός) αλλά από την άλλη, ήταν αυτή η επιτυχία που επέτρεψε στον Γουόκερ να πάρει και κάποια ρίσκα σε ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού αλλά υψηλών στόχων. Μια τέτοια ήταν και το «Οχημα 19», γυρισμένο εξ ολοκλήρου μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο (προβλήθηκε στη χώρα μας τον Αύγουστο του 2013) όπου ένας πρώην κατάδικος νοικιάζει το λάθος αμάξι. Απαιχτο στην Ελλάδα παρέμεινε το «Hours» όπου ένας πατέρας αγωνίζεται να σώσει την κόρη του ενώ μαίνεται ο τυφώνας Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη. Σε κάθε ταινία του πάντως, γνωστή η μη, ο Γουόκερ κοντραριζόταν πάντα με τον θάνατο.

Ο αγαπητός ηθοποιός αφήνει πίσω του μια 15χρονη κόρη –ο ίδιος όμως δεν παντρεύτηκε ποτέ. «Κάποιες φορές σκέφτομαι πως ίσως πρέπει να συμμαζευτώ. Πως μου αρέσει η ιδέα του γάμου. Μετά σκέφτομαι πόσο μου αρέσουν τα αυτοκίνητά μου και συνειδητοποιώ πως κάτι πρέπει να κάνω με τις προτεραιότητές μου», έλεγε ο ίδιος…

ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

«Βροχή» από tweets

«Αδελφέ, θα μου λείψεις πολύ, δεν έχω άλλα λόγια να πω. Ο παράδεισος απέκτησε έναν νέο άγγελο. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε ο συμπρωταγωνιστής του στη σειρά ταινιών «Μαχητές των δρόμων», Βιν Ντίζελ, ανεβάζοντας παράλληλα μια κοινή τους φωτογραφία στο instagram, ενώ τα tweets των διάσημων φίλων και συνεργατών έπεφταν βροχή. Οι ηθοποιοί Γκόλντι Χον, Ράιαν Φελίπε, Ζόε Σαλντάνα, Ολίβια Γουάιλντ ήταν από τους πρώτους που εκδήλωσαν τη λύπη τους.