Επαιξαν με το φακό και κέρδισαν τις εντυπώσεις ο Τζορτζ Κλούνι και η Σάντρα Μπούλοκ που έφθασαν στη Βενετία την Τετάρτη πιασμένοι χέρι – χέρι. Οι δύο διάσημοι ηθοποιοί, από τους πιο αγαπημένους του κοινού, βρέθηκαν στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου με αφορμή την προβολή σε 3D της ταινίας «Gravity (Βαρύτητα)»όπου συμπρωταγωνιστούν.

Με την ταινία αυτή του Αλφόνσο Κουαρόν ξεκίνησε το φεστιβάλ που θα ρίξει αυλαία στις 7 Σεπτεμβρίου. Στη συνέντευξη Τύπου, Κλούνι και Μπούλοκ μίλησαν για τη μοναδική εμπειρία του να πρωταγωνιστείς μέσα σε… διαστημικές στολές, 372 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Η αργή κίνηση σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας ήταν, όπως λέει ο Κλούνι, «το πιο περίπλοκο πράγμα που έχω κάνει». Η Μπούλοκ ξεκίνησε τα γυρίσματα νωρίτερα και ήταν ήδη έτοιμη όταν ο συμπρωταγωνιστής της έφτασε στα στούντιο. «Μου φαινόταν απίστευτο αυτό που έκανε» λέει ο 52χρονος ηθοποιός.

Ενα μεγάλο μέρος της ταινίας γυρίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένα κουτιά, όπου η Μπούλοκ ένιωθε ασφυκτικά και έπρεπε να κρεμιέται από το ταβάνι. «Ο Τζορτζ κι εγώ ήμασταν σπανίως μαζί, αλλά όταν άκουγα τη φωνή του, ένιωθα καλύτερα. Ημουν ευγνώμων κάθε φορά που είχα κάθε είδους ανθρώπινη επικοινωνία» είπε η 49χρονη ηθοποιός.

Για να αντεπεξέλθει στον ρόλο ακολουθούσε καθημερινά πρόγραμμα γυμναστικής. Αν και ο γιος της, τον οποίο υιοθέτησε το 2010, φροντίζει να την κρατά σε φόρμα. «Εχω ένα τρίχρονο παιδί που θέλει φροντίδα» είπε χαμογελώντας. Και ο Κλούνι πρόσθεσε: «Η Σάντι κι εγώ κάναμε πολλές ώρες γιόγκα μαζί».

Ανάμεσα στους διάσημους σταρ που αναμένεται να βρεθούν στο Λίντο είναι ο Νίκολας Κέιτζ, ο Ματ Ντέιμον, ο Ζακ Εφρον και η Σκάρλετ Γιόχανσον.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε και… διαμαρτυρία από τους ιταλούς σκηνοθέτες για την ειδική φορολογία στην παραγωγή ταινιών.

Το στίγμα του φετινού φεστιβάλ δίνουν ταινίες νέων δημιουργών, καθώς και ανεξάρτητες παραγωγές.

Στο διεθνές διαγωνιστικό συναντάμε σκηνοθέτες όπως τους Τέρι Γκίλιαμ, Στίβεν Φρίαρς, Τζέιμς Φράνκο, Ξαβιέρ Ντολάν (που άφησε τις αγαπημένες του Κάννες για τα μάτια της Βενετίας), Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, αλλά και την νέα ταινία κινουμένων σχεδίων του Χαγιάο Μιγιαζάκι.

Από ελληνικής πλευράς, για το Χρυσό Λέοντα διαγωνίζεται και η ταινία «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά που φέρνει στο φως τα μυστικά μιας οικογένειας, όταν η κόρη αυτοκτονεί.

Την επιλογή θα κληθεί να κάνει ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και τα μέλη της επιτροπής.

Η αυλαία του αρχαιότερου ευρωπαϊκού κινηματογραφικού φεστιβάλ θα πέσει στις 7 Σεπτεμβρίου με την προβολή της ταινίας «Amazonia» του Τιερί Ραγκομπέρτ.