Αναμνηστικά μετάλλια με θέμα τον πετεινό, που ήταν αγωνιστικό πρότυπο για τους αθλητές των Παναθηναίων και τους πολεμιστές της πόλης, «έκοψε» για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18Μαΐου) το Μουσείο Ακρόπολης σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο.

Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό την ημέρα εκείνη από τις 8.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο. Οι αρχαιολόγοι – φροντιστές θα πραγματοποιούν, για ενήλικες και παιδιά, δράσεις με θέμα τον πετεινό, στις αίθουσες του Μουσείου.

Στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, θα ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων συνθετών από το πλούσιο ρεπερτόριο της ελληνικής παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής. Η πολυμελής ορχήστρα αποτελείται από νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, με κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους. Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής.

Παράλληλα, από τις 16 έως τις 19Μαΐου, το Μουσείο Ακρόπολης θα συμμετάσχει στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, Art Athina, στο Κλειστό Π. Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo), με παρουσίαση ποιοτικών αντιγράφων από τις συλλογές του.