Ο Ιρβιν Γιάλομ, ο Μαρκ Μαζάουερ και ο Τζόναθαν Κόου θα είναι οι τιμώμενοι προσκεκλημένοι της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης πουθα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Helexpo, στο κέντρο της πόλης, το τριήμερο από 16-19 Μαΐου.

Η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης θα είναι η Βρετανία. Από την Ελλάδα, τιμώμενοι δημιουργοί θα είναι οιΔημήτρης Ν. Μαρωνίτης , Ακης Δήμου και Διονύσης Σαββόπουλος.

Η ανακοίνωση των ονομάτων έγινε την Πέμπτη από τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα σε ειδική συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Helexpo-ΔΕΘ Θόδωρος Σουμπάσης.

«Βούλησή μας είναι ο θεσμός να ενδυναμωθεί και η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου να αποκτήσει ουσιαστικά διεθνή χαρακτήρα» τόνισε ο Κώστας Τζαβάρας. Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων του υπό εκκαθάριση Εθνικού Κέντρου Βιβλίου που παραμένουν μετέωροι αφήνοντας την έκθεση στον «αέρα», ο Κώστας Τζαβάρας είπε: «Η 10η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου θα γίνει και θα ήταν αφέλεια να πιστεύει ο οποιοσδήποτε ότι η ζωή θα σταματήσει τη λειτουργίαι της αν οι συγκεκριμένοι, ή οι όποιο εργαζόμενοι, απόσχουν από τη δουλειά τους».