«Την αστυνομική απαγόρευση που επιβλήθηκε στην πορεία των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο οποίος συνεχίζει τις κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 14 Μαρτίου και συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, μετά τη συνέλευσή τους στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, πραγματοποίησαν την Τετάρτη πορεία προς το Μουσείο Ακρόπολης, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, στο ύψος της Λεωφόρου Αμαλίας, διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν τους διαδηλωτές να προχωρήσουν και κατόπιν τους εγκλώβισαν σε στενό δρόμο της Πλάκας.

Την ίδια στιγμή έξω από το Μουσείο Ακρόπολης είχε ήδη συγκεντρωθεί μια δεύτερη ομάδα απεργών της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού.

Μετά την αποχώρηση του Πρωθυπουργού, επετράπη στην πορεία να κινηθεί προς τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

«Η απαράδεκτη και αναίτια αυτή αντιμετώπιση δείχνει όχι μόνο τη σκληρότητα της κυβερνητικής πολιτικής συνολικά, αλλά και την πλήρη απαξίωση του πολιτισμού και των εργαζόμενων σε αυτόν» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων καταλήγει: «Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να στηλιτεύσουμε το γεγονός ότι η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μουσείο Ακρόπολης διοργανωνόταν από τη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος (ΟΝΝΕΔ) και να θυμίσουμε ότι τα μουσεία, και κυρίως τα δημόσια, δεν μπορούν – για ευνόητους λόγους – να χρησιμοποιούνται ως σκηνικό κομματικών εκδηλώσεων. Τέτοιες επιλογές αφίστανται από τον προορισμό και τους σκοπούς του Μουσείου ως χώρου διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού».