Η σκηνή είναι άδεια. Ενας άνδρας με μηχανήματα στα πόδια εμφανίζεται και ξάφνου ο χώρος γεμίζει με χορευτές, κάποιοι με αναπηρία, κάποιοι χωρίς. Τα σώματα περιφέρονται, συγκρούονται, φλερτάρουν, επικοινωνούν μεταξύ τους, σε μια συνεχή ανατροπή της σωματικής ικανότητας και της σωματικής αναπηρίας.

Πρόκειται για την παράσταση «HUMAterra» που παρουσιάζει η ομάδα χοροθεάτρου Δαγίπολη, με πυρήνα της άτομα με κινητικό πρόβλημα και εμπνευστή-δημιουργό τον Γιώργο Χρηστάκη.

Το «HUMAterra» συνδέει τον άνθρωπο (HUman), το υλικό (Material) και τη γη (terra). Η νέα τους δουλειά αναφέρεται στην αιώνια σχέση του ανθρώπου με το χώμα και τη γη, αλλά και με τα υλικά ως πρώτη ύλη ή τεχνολογικά επεξεργασμένα, τα οποία γίνονται ακόμα και προέκταση του ανθρώπινου σώματος.

«Πρόκειται για ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που καλεί το θεατή να βγει από την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να συγκρουσθεί με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του» λένε οι συντελεστές της παράστασης, καθώς «ο θεατής δύσκολα μπορεί να καταλάβει ποιος έχει ή δεν έχει αναπηρία».

Η ομάδα χοροθεάτρου ΔΑΓΙΠΟΛΗ, μια ομάδα σύγχρονου χορού με πυρήνα της άτομα με κινητικό πρόβλημα και εμπνευστή-δημιουργό το Γιώργο Χρηστάκη, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Απριλίου την παράσταση «HUMAterra».

HUman (Άνθρωπος), MAterial (υλικό), terra (γη). Η παράσταση «HUMAterra» αναφέρεται στην αιώνια σχέση του ανθρώπου με το χώμα και τη γη, αλλά και με τα υλικά ως πρώτη ύλη ή τεχνολογικά επεξεργασμένα, τα οποία γίνονται ακόμα και προέκταση του ανθρώπινου σώματος, στις συναντήσεις κόσμων διαφορετικών, κόσμων κρυμμένων.

Η ομάδα ΔΑΓΙΠΟΛΗ γι’ αυτή την παράσταση ενώνει τις δυνάμεις της τον Ψαραντώνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Κώστα Λειβαδά και την Ανδριάνα Μπάμπαλη και την ηθοποιό Χρύσα Παπά στο ρόλο της αφηγήτριας. Η χορογραφία είναι των Γιώργου Χρηστάκη και Ρενάτο Τζανέλλα.

* Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210-7282.333) 10-11 Απριλίου. Ακολουθούν οι παραστάσεις στο θέατρο Κάππα (16,17/4), στο θέατρο Πίκολο στο Μιλάνο (23-24/4) και στην Κωνσταντινούπολη (μέσα Μαΐου).