Οι επαγγελματικές διαμάχες μεταξύ του καλλιτεχνικού διευθυντή των Μπαλσόι και της συντρόφου του εντολέα της επίθεσης με βιτριόλι, αποτελούν κίνητρο σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στους διαδρόμους των Μπαλσόι πολλοί μιλούν για τις έντονες διαφωνίες του Σεργκέι Φιλίν με τον εντολέα της επίθεσης Παβέλ Ντμιτριτσένκο καθώς και με την σύντροφό του, την μπαλαρίνα Αντζελίνα Βορόντσοβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ρωσικά κανάλια, όπως το Channel One, οι κακές επαγγελματικές σχέσεις ανάμεσα στην Αντζελίνα Βορόντσοβα και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, έκαναν τον σύντροφό της να αποφασίσει την επίθεση με βιτριόλι στον Φιλίν.

Στην ρωσική τηλεόραση προβλήθηκε ακόμη βίντεο όπου οι δύο από τους τρεις άντρες που συνελήφθησαν, ομολογούν την ενοχή τους.

«Ναι, εγώ οργάνωσα αυτή την επίθεση αλλά δεν περίμενα να φτάσει η υπόθεση σε αυτό το σημείο» είπε ο Παβέλ Ντμιτριτσένκο, εμφανώς καταβεβλημένος, στο βίντεο. Διευκρίνισε ακόμη ότι έχει κάνει γνωστά τα κίνητρά του στην αστυνομία αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί σε αυτά μπροστά στην κάμερα.

«Ναι ήμουν εκεί την στιγμή της επίθεσης. Εγω τον πήρα μαζί μου. Δεν κατάλαβα πως συνέβη. Μου ζήτησαν να το κάνω δίχως να μου δώσουν εξηγήσεις» είπε ο σοφέρ Αντρέι Λίπατο που μετέφερε τον δράστη μακριά από το σημείο.

Ο δράστης της επίθεσης Γιούρι Ζαρούτσκι δεν θέλησε να μιλήσει στο βίντεο.

Στις 17 Ιανουαρίου ο Φιλίν δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι έξω από το διαμέρισμά του στη Μόσχα. Εχει υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και στα μάτια. Εχει χειρουργηθεί στη Μόσχα και τώρα βρίσκεται για θεραπεία αποκατάστασης της όρασής του στην Γερμανία.