Μεγαλύτερος μέτοχος ήταν το ΕΚΕΒΙ και μικρότερα μερίδια είχαν οι εκδότες που, αναλόγως μεγέθους, έβαλαν και ένα ποσό –από 400.000 μέχρι και 3 εκατομμύρια δρχ. Η εταιρεία έφτιαχνε κάθε τόσο ένα CD ROM, το οποίο πωλούσε στην αγορά.

Το 2003, και ενώ η ΑΕ ήταν συνεχώς παθητική (είχε ελάχιστα έσοδα), ο τότε διευθυντής του ΕΚΕΒΙ Χρήστος Λάζος αποφάσισε την εξαγορά των μεριδίων, την εκκαθάριση της εταιρείας και τη διανομή του προϊόντος, δωρεάν, στο κοινό.

Από τότε η δημοτικότητα της Βιβλιονέτ εκτοξεύτηκε καθώς σταδιακά μπήκαν στη βάση χιλιάδες βιβλία και η υπηρεσία στελεχώθηκε –επί διεύθυνσης Κατρίν Βελισσάρη –με επτά συνολικά ανθρώπους, κυρίως βιβλιοθηκονόμους, που εξειδικεύτηκαν στην εργασία αυτή. Οι μοναδικοί επισκέπτες ανά μήνα, από 4.000 το 2004 έφτασαν και τους 400.000 και το http://www.biblionet.gr έγινε η πρώτη σε επισκεψιμότητα σελίδα βιβλίου στο Διαδίκτυο!

Βρίσκει κανείς εκεί τη βιβλιοπαραγωγή, συγγραφείς με φωτογραφία και βιογραφικά, εξώφυλλα και περιλήψεις βιβλίων, τιμές και βιβλιοκρισίες από τον Τύπο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, από λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες.

Με το πάτημα δε ενός κουμπιού μπορεί κανείς να δει πόσα βιβλία έχει γράψει ένας συγγραφέας ή πόσα βιβλία εξέδωσε φέτος ένας εκδότης.

Η τύχη της, τώρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο του ΕΚΕΒΙ, ενδιαφέρει πολλούς. Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Εργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) είχε στείλει ήδη προ εξαμήνου επιστολή στον υπουργό ζητώντας να αποσπαστεί η Βιβλιονέτ από το ΕΚΕΒΙ και να την αναλάβει αυτός, με το σκεπτικό ότι κάνει ήδη μια παρεμφερή δουλειά αφού αποδίδει δικαιώματα. Μετά μάλιστα την αιφνιδιαστική απομάκρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΒΙ που προηγήθηκε του κλεισίματος, επανήλθε με την πρότασή του.

Ενδιαφέρον για τη Βιβλιονέτ, μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος, δείχνει και η Εθνική Βιβλιοθήκη που διαθέτει μεν τη βάση ISBN (εκεί κατατίθενται όλα τα νέα βιβλία) όχι όμως και όλες τις παράλληλες πληροφορίες. «Δεν υπάρχει στην Ελλάδα πολύ εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα αυτό, η δε Εθνική Βιβλιοθήκη έχει μείνει με 48 άτομα συνολικά, αντί των 278 που προβλέπεται κανονικά» λέει στα «ΝΕΑ» η διευθύντριά της Αντωνία Αράχωβα. «Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν μεγάλη εμπειρία και είμαστε πάντα ανοιχτοί στην υποδοχή εξειδικευμένου προσωπικού» συμπληρώνει.

Αντίθετη και με τις δύο εκδοχές είναι η Ενωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ), συνδικαλιστικό όργανο των περισσότερων μεγάλων εκδοτικών οίκων. «Σε περίπτωση που η Βιβλιονέτ πάψει να λειτουργεί, θα εξαφανιστεί η τεκμηρίωση της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής που είναι απαραίτητη για την επιβίωση του κλάδου μας» λέει σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία ζητά την ανάκληση του λουκέτου στο ΕΚΕΒΙ. Θεωρεί ότι τυχόν πέρασμα στον ΟΣΔΕΛ «θα απαξιώσει τη Βιβλιονέτ» και ζητά να αναλάβει το ΕΚΕΒΙ και το ISBN από την Εθνική Βιβλιοθήκη!