Μία θέση στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κανών θα διεκδικήσουν οι νικητές του διαγωνισμού 48 Hour Film Project, ο οποίος θα διαξαχθεί για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ επανέρχεται στην Αθήνα από τις 12 έως τις 14 Ιουνίου δίνοντας την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να δείξουν το ταλέντο τους.

Από 12 έως 14 Ιουνίου 2009 κινηματογραφιστές και δημιουργοί από όλη την Ελλάδα, καλούνται να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους 4-7 λεπτών (σκηνοθεσία, σενάριο, γύρισμα, μουσική επένδυση, μοντάζ), έχοντας στη διάθεσή τους μόνο 48 ώρες.

Το διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου 48 Hour Film Project, που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία σε πάνω από 70 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους η Νέα Υόρκη, το Λος Αντζελες, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βαρκελώνη, το Λας Βέγκας, το Σαν Φρανσίσκο, το Σύδνεϊ, το Αμστερνταμ, το Εδιμβούργο, η Σιγκαπούρη κ.α.

Στην περσινή πρώτη διοργάνωση, η Αθήνα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχών με 111 ομάδες κινηματογραφιστών (2.500 συμμετέχοντες) αφήνοντας δεύτερη την Ουάσινγκτον με 104 ομάδες στην εννιάχρονη ιστορία του θεσμού.

Οι εγχώριοι κινηματογραφιστές και δημιουργοί, για 48 ώρες, θα μετατρέψουν και πάλι την Αθήνα σε ένα μεγάλο κινηματογραφικό πλατό.

Η ταινία Bloody Soap της ομάδας 0-100 που απέσπασε το βραβείο Best Film 48 HFP Athens 2008 εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβάλ Filmapalooza διεκδικώντας το Global Best Film 48HFP 2008 στις 13-14 Μαρτίου 2009 στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών του Μαϊάμι.

Οι καλύτερες ταινίες στην συνέχεια θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το 48HFP ATHENS σε συνεργασία με την Audiovisual διανέμει τις τρεις βραβευμένες καλύτερες ταινίες πανελλαδικά πριν από ταινίες μεγάλου μήκους γνωστών Ελλήνων σκηνοθετών, καθώς και την ταινία που απέσπασε το βραβείο κοινού.

Οι προβολές όλων των ταινιών θα πραγματοποιηθούν 22-23 Ιουνίου από τα STER cinemas.

Το 48 HFP Athens 2009 θα εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς και περισσότερες ημέρες και ώρες προβολών. Επίσης έχουν προγραμματιστεί μεγάλα αφιερώματα σε καταξιωμένους σκηνοθέτες της παγκόσμιας κινηματογραφίας.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου με την παρουσίαση των 48 HFP Awards Ceremony Athens 2009 στο Θέατρο Παλλάς.

Γιααιτήσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.