Δύο νέες συλλογές ρολογιών OMEGA παρουσιάζονται λίγο πριν την παρουσίασή τους στην καθιερωμένη έκθεση BASELWORLD 2018. Πρόκειται για τη νέα Ολυμπιακή συλλογή, καθώς και για τη νέα γυναικεία συλλογή Tresor.

Η Συλλογή Ολυμπιακών Αγώνων Seamaster

Γιορτάζοντας μια κληρονομία χρονομέτρησης

Η OMEGA αποτελεί τον Επίσημο Χρονομέτρη 27 Ολυμπιακών Αγώνων από το 1932.

Πρόκειται για μια συνεργασία 86 χρόνων που έχει καθορίσει την ακρίβεια, την καινοτομία και το πάθος της Μάρκας και πρόκειται να συνεχιστεί για πολλά ακόμη χρόνια.

Το 2018, η OMEGA παρουσιάζει με περηφάνια τη «Συλλογή Ολυμπιακών Αγώνων Seamaster», με την οποία γιορτάζει την ασύγκριτη κληρονομιά της στον τομέα της χρονομέτρησης, με πέντε μοναδικά ρολόγια.

Τα μοντέλα της συλλογής που είναι διαθέσιμα σε μαύρο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και κόκκινο χρώμα, αντιπροσωπεύουν τα χρώματα των διάσημων Κύκλων των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκτός από τον ζωηρό χρωματικό σχεδιασμό τους και το παιχνιδιάρικο πνεύμα τους, τα ρολόγια της συλλογής έχουν επηρεαστεί έντονα από διάφορα χρονόμετρα της OMEGA από το παρελθόν χρονομέτρησης της Μάρκας και ειδικότερα από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στους Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ και στο Ίνσμπρουκ.

Αυτό είναι εμφανές και από το θολωτό μαύρο και λευκό καντράν του κάθε ρολογιού, που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να διαβαστεί η ώρα με μια ματιά, διαθέτοντας δείκτες ώρας με αθλητικό στυλ και έντονες ενδείξεις ώρας σε μαύρο χρώμα, που έρχονται σε έντονη αντίθεση με την ευανάγνωστη κλίμακα λεπτών που βρίσκεται πάνω σε έναν λευκό εξωτερικό δακτύλιο.

Για να δοθεί επιπλέον έμφαση στο αθλητικό πνεύμα του ρολογιού, υπάρχει επίσης ένας έγχρωμος παλμογράφος που περιβάλλει το καντράν και περιλαμβάνει τρία διαχωρισμένα χρονικά διαστήματα 20 δευτερολέπτων, που επιτρέπουν στον χρήστη να υπολογίσει εύκολα τους παλμούς του ανά λεπτό.

Στο πίσω μέρος της κάσας, υπάρχει ένας ανοδιωμένος δακτύλιος αλουμινίου που περιλαμβάνει όλες τις γνωστές πόλεις υποδοχής των Αγώνων και τις αντίστοιχες χρονολογίες, στη διάρκεια συνεργασίας της OMEGA με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το Λος Άντζελες το 1932 μέχρι το Λος Άντζελες το 2028. Αυτή η εντυπωσιακή λίστα παρουσιάζει με ακρίβεια πως η OMEGA έχει συνδέσει το όνομά της με αυτό το αθλητικό γεγονός τόσα πολλά χρόνια.

Τα ρολόγια με διάμετρο κάσας 39.5 mm διαθέτουν δερμάτινα λουριά, με μικρές διατρήσεις, τόσο για στυλιστικούς λόγους, όσο και τη διαπνοή του δέρματος του χρήστη. Στο εσωτερικό των ρολογιών βρίσκεται ο μηχανισμός Master Chronometer calibre 8800.

Έχουν δημιουργηθεί μόλις 2.032 ρολόγια από κάθε μοντέλο. Αυτό αποτελεί μια αναφορά στον ρόλο της OMEGA ως Επίσημο Χρονομέτρη, που εκτείνεται μέχρι το 2032, σηματοδοτώντας 100 χρόνια χρονομέτρησης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αριθμός της συλλεκτικής έκδοσης είναι χαραγμένος στο πλαϊνό μέρος της κάσας.

Η Συλλογή Tresor

Μοντέρνο στυλ με μια κλασσική πινελιά από διαμάντια

Τη σημερινή εποχή, ένα ρολόι δεν χρησιμεύει απλά για να μας ενημερώνει για την ώρα. Πολύ συχνά, η επιλογή του ρολογιού που θα κοσμεί τον καρπό μας επηρεάζεται κυρίως από τις στυλιστικές μας προτιμήσεις. Τα ρολόγια αποτελούν, πάνω από όλα, τα απόλυτο αξεσουάρ μας.

Για πάρα πολλές γυναίκες σήμερα, ένα ρολόι μπορεί να δείξει πολλά για την προσωπικότητά τους και για το συνολικό τους στυλ. Είτε πρόκειται για μια καθημερινή έξοδο, είτε για μια πιο εκλεπτυσμένη εκδήλωση, ένα ρολόι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση που θέλετε να δημιουργήσετε.

Με βάση αυτό το πνεύμα, η OMEGA παρουσιάζει με περηφάνια τη νέα συλλογή De Ville Trésor, που διατίθεται σε ένα ευρύ φάσμα υλικών και χρωμάτων.

Η συλλογή Trésor διαθέτει έναν κλασσικό σχεδιασμό με μια πραγματικά μοντέρνα πινελιά. Κάθε μοντέλο ξεχωρίζει για τη λεπτή του κάσα, που είναι διαθέσιμη σε δυο μεγέθη, 39 mm και 36 mm, και πλαισιώνεται καμπυλωτά από διαμάντια κατά μήκος της κάθε πλευράς.

Ένα διαμάντι έχει τοποθετηθεί επίσης στην κορώνα του ρολογιού. Βρίσκεται μέσα σε ένα λαμπερό λουλούδι, που έχει δημιουργηθεί από τον συνδυασμό πέντε λογοτύπων της OMEGA μέσα σε κόκκινο υγρό κεραμικό υλικό.

Τα ρολόγια ξεχωρίζουν επίσης για τους απλούς ή ανάγλυφους λατινικούς αριθμούς, που περιβάλλουν με κομψότητα τα λακαρισμένα καντράν.

Τέλος, σε κάθε μοντέλο Trésor, η OMEGA έχει συμπεριλάβει ένα ειδικό πίσω μέρος κάσας, σε μορφή καθρέφτη, που περιλαμβάνει ένα σχέδιο “Her Time”. Παρέχοντας ένα χρήσιμο αξεσουάρ στο χέρι σας, η προσθήκη αυτή σχετίζεται κυρίως με την ιδέα της αντανάκλασης, υπενθυμίζοντας στις γυναίκες ποιες είναι, καθώς και το φυσικό χάρισμα που διαθέτουν. Στο εσωτερικό της κάσας βρίσκεται ο μηχανισμός της OMEGA calibre 4061.

Τα ρολόγια που παρουσιάζονται :

Ρολόι Trésor με μέγεθος κάσας 36 mm από 18K Sedna™ χρυσό, με λακαρισμένο ασημί καντράν και γκρι δερμάτινο λουρί.

Ρολόι Trésor με μέγεθος κάσας 39 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, με λακαρισμένο λευκό καντράν και μπλε δερμάτινο λουρί.