ΗHuaweiανακοίνωσε τη νέα της υπηρεσίαHuawei Mobile Cloud, χάρη στην οποία οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης και ανάκτησης των δεδομένων και των ρυθμίσεων των συσκευών τους ασύρματα. Επιπλέον, η υπηρεσία προσφέρει δυνατότητα συγχρονισμού και εύκολης μεταφοράς δεδομένων μεταξύ των φορητών συσκευώνHuawei, καθώς και ασφαλή πρόσβαση σε αυτά με χρήση τουCloud Drive. Με την εγγραφή τους στοHuawei Mobile Cloud, οι χρήστες θα λάβουν 5GBδωρεάν αποθηκευτικού χώρου.

Ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο, η ενημέρωση για τοHuaweiMobile Cloudθα είναι διαθέσιμη σταHuawei P10,P10PlusκαιP10liteμε τα υπόλοιπα μοντέλα να ακολουθούν αργότερα. Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο της κάμερας, τα στιγμιότυπα και οι εγγραφές οθόνης θα μπορούν να αποθηκεύονται αυτόματα στοCloud. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε αυτά, είτε μέσω της εφαρμογήςGallery, είτε μέσω τουbrowserαπό τοcloud.huawei.com.

Επιπλέον θα είναι δυνατός ο αυτόματος συγχρονισμός δεδομένων μεταξύ τωνsmartphonesτηςHuawei, απλοποιώντας την πρόσβαση στις Επαφές, το Ημερολόγιο, τοWi-Fiκαι τις Σημειώσεις με χρήση τουHuawei ID. Τα δεδομένα αυτά θα είναι διαχειρίσιμα και μέσω τουCloud Web Portal. Με το λανσάρισμά του, τοHuawei Mobile Cloudθα προσφέρει 5GBδωρεάν αποθηκευτικού χώρου με την επιλογή αναβάθμισης και αγοράς επιπλέον πακέτων από το 2018.

Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται σεserversπου βρίσκονται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ορίζουν οι Νόμοι για την Προστασία της Πληροφορίας και των Προσωπικών Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλες οι υπηρεσίες είναι σχεδιασμένες με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών.H υπηρεσία Huawei Mobile Cloud φέρει την πιστοποίηση Cloud Security Alliance Star/CSA Star (ISO/IEC 27001).

«Το λανσάρισμα τουHuaweiMobile Cloudαποδεικνύει τη δέσμευσή μας, ως εταιρεία, για τη δημιουργία μίας πιο βολικής και ευχάριστης εμπειρίας για τους χρήστες των συσκευών μας, διασφαλίζοντας παράλληλα την εύκολη και ασφαλή αποθήκευση των δεδομένων τους», ανέφερε οYanmin Wang, Πρόεδρος τηςHuaweiγια την Περιοχή της Κεντρικής/Ανατολικής Ευρώπης και των Σκανδιναβικών Χωρών.«Τα αρχεία και οι φωτογραφίες αποθηκεύονται σεserversεντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία διαθέτουμε ομάδες ειδικών σε θέματα Ασφάλειας, Ιδιωτικότητας και Νομοθεσίας, προκειμένου οι χρήστες να αισθάνονται ασφαλείς».

ΤοHuaweiMobile Cloudυποστηρίζεται πλήρως αρχικά στη Φινλανδία, την Πολωνία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες στο μέλλον. Οι ενημερώσεις για ταHuawei P10 καιP10Plusξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου με αυτή για τοP10Liteνα ακολουθεί στις 10 Οκτωβρίου. Τα χρονοδιαγράμματα λανσαρίσματος των κατά τόπους παρόχων ενδέχεται να διαφέρουν.