Το Volvo Ocean Race είναι ο σκληρότερος και μακρύτερος υπεράκτιος αγώνας και δοκιμάζει τα απόλυτα όρια των ιστιοπλοϊκών ικανοτήτων και της ανθρώπινης αντοχής. Συγκεντρώνει τους πιο γενναίους και σκληραγωγημένους ναυτικούς και τους στέλνει στους πιο μεγάλους και δύσκολους ωκεανούς που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Για τα πληρώματα του κάθε σκάφους, το timing είναι το παν. Καθώς αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο, η OMEGA θα παρακολουθεί με ακρίβεια την εξέλιξη της πορείας τους. Η Ελβετική Μάρκα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αθλητική χρονομέτρηση. Όχι μόνο έχει αναλάβει το ρόλο του Επίσημου Χρονομέτρη των Ολυμπιακών Αγώνων σε 27 διοργανώσεις από το 1932, αλλά έχει και ένα εξαιρετικό πάθος για την ιστιοπλοΐα. Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας σύνδεσής της με τα κύματα, η OMEGA έχει συνεργαστείκυρίως με την ομάδα Emirates Team Zealand, στις διάφορες αποστολές της για το America’s Cup, από το 1995.

Μιλώντας για τον νέο ρόλο της Μάρκας ως Επίσημου Χρονομέτρη του Volvo Ocean Race, ο Πρόεδρος και CEO της OMEGA, Raynald Aeschlimann, είπε, “Αυτή η νέα συνεργασία είναι πολύ συναρπαστική για την OMEGA και αποτελεί μεγάλο μας προνόμιο. Γνωρίζουμε την ιστιοπλοΐα πολύ καλά, αλλά το Volvo Ocean Race πραγματικά ανταποκρίνεται στο πρωτοποριακό πνεύμα της εταιρείας μας, στην αγάπη μας για εξερεύνηση και στην επιδίωξή μας για αριστεία. Είναι πραγματικά μία μοναδική ευκαιρία και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε του συμμετέχοντες με τη φημισμένη μας χρονομέτρηση.”

Μαζί με τον κ. Aeschlimann, παρευρέθηκε στην ανακοίνωση και ο CEO του Volvo Ocean Race, Mark Turner, ο οποίος είπε, “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που συνεργαζόμαστε με την OMEGA. Γνωρίζουμε πολύ καλά για την εξαίρετη φήμη της για ακρίβεια και ποιότητα, και είναι τιμή μας να την έχουμε μαζί μας επάνω στο σκάφος. Είμαι σίγουρος ότι η χρονομέτρησή της και η εμπειρία της στην ιστιοπλοΐα θα είναι προς μεγάλο όφελος για όλους όσους εμπλέκονται.”

Οι αγώνες Volvo Ocean Race 2017-18 θα ξεκινήσουν φέτος από το Αλικάντε της Ισπανίας στις 22 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στην Χάγη τον Ιούνιο του 2018. Θα υπάρχουν συνολικά 11 σκέλη στη διαδρομή, που θα περάσει από 12 πόλεις υποδοχής. Άλλοι σταθμοί σε αυτό το ταξίδι των 45.000 ναυτικών μιλίων, που θα διασχίσει 4 ωκεανούς, θα είναι μακρινοί προορισμοί, όπως το Κέιπ Τάουν, το Χονγκ Κονγκ ακόμα και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την ιστιοπλοϊκή ιστορία της OMEGA και τα ρολόγια, μπορείτε να βρείτε στο: www.omegawatches.com/sailing.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Volvo Ocean Race μπορείτε να βρείτε στο: www.volvooceanrace.com

Η OMEGA θα τιμήσει τη νέα της συνεργασία με την κυκλοφορία του Seamaster Planet Ocean 600M “Deep Black” σε κόκκινο. Πληροφορίες για το προϊόν μπορείτε να βρείτε στο: www.omegawatches.com/DeepBlackRed/