ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο καινούργιος της μαμάς μου Χ

(I could never be your woman)

Star 13.30

Η μεσήλιξ παραγωγός μιας τηλεοπτικής σειράς ερωτεύεται το νεαρό σεναριογράφο της – αλλά εντάξει, μιλάμε για τη Μισέλ Φάιφερ, οπότε ο Πολ Ραντ (ο νεαρός ντε) δεν πρέπει να έχει και μεγάλο πρόβλημα. Παραγωγής 2007, επίσης με Τζον Λόβιτς, έχει μια περιστασιακή πλακίτσα, αλλά μέχρι εκεί. (Διάρκεια: 90′)

Γουάλας και Γκρόμιτ στον τεράστιο λαχανόκηπο Χ

(Wallace and Gromit: the curse of the were-rabbit)

ΑΝΤ1 14.00

Νέες περιπέτειες για τον εφευρέτη Γουάλας και τον σκύλο του Γκρόμιτ, καθώς ένα τεράστιο τρωκτικό ξεριζώνει όλα τα λαχανικά της πόλης τους. Δυστυχώς, αυτή η υπέροχη ταινία κινουμένων σχεδίων προβάλλεται μεταγλωττισμένη και η όποια αξία της πάει περίπατο – τα μικρά όμως θα την ευχαριστηθούν. Του 2005. Α, στο αυθεντικό ακουγόντουσαν οι φωνές των Ρέιφ Φάινς και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ… (Διάρκεια: 75′)

Γοργόνες και μάγκες ΧΧ

Alpha 14.45

Ένας μανιώδης ραλίστας και γιος εργολάβου οικοδομών, μαθαίνει ότι σε κάποιο νησί πρόκειται να γίνουν μεγάλα τουριστικά έργα, κι αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί. Από τα πιο εμβληματικά μιούζικαλ του ελληνικού κινηματογράφου, κιτς και ρυθμικό όπως όριζε η εποχή. Με Μαίρη Χρονοπούλου, Νόρα Βαλσάμη, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτση σε σκηνοθεσία Δαλιανίδη, παραγωγής 1968. (Διάρκεια: 90′)

Αστροναύτες για δέσιμο Χ

ΝΕΡΙΤ 16.30

Ένας τρελός καθηγητής αστροφυσικής, δρομολογεί την εκτόξευση του πρώτου επανδρωμένου πυραύλου στο διάστημα. Σα να βλέπεις Καραγκιόζη με ηθοποιούς – αλλά λιγότερο πετυχημένο, παρά την παρουσία του Θανάση Βέγγου. Επίσης με Κώστα Βουτσά και Σταύρο Ξενίδη, του 1962. (Διάρκεια: 76′)

Ησαΐα μη χορεύεις ΖΑΠ

ΑΝΤ1 18.00

Μετά το διαζύγιο του, ένας άνδρας ανοίγει γραφείο συνοικεσίων, διατυμπανίζοντας προς όλους ότι ο γάμος από συνοικέσιο είναι ο μόνος που εξασφαλίζει την πραγματική ευτυχία. Στημένη στο πόδι φάρσα του 1969, με τους Τζένη Ρουσσέα, Ντάνο Λυγίζο και Ρουμπίνη Ασραγάνη. (Διάρκεια: 86′)

Karate kid XX

Mega 21.15

Ένα όχι και τόσο δημοφιλές πιτσιρίκι που έχει μόλις μετακομίσει στην Κίνα, βρίσκει καταφύγιο στις πολεμικές τέχνες και στη διδασκαλία τους. Ρημέικ της γνωστής επιτυχίας των 80s, με τους Τζέιντεν Σμιθ και Τσάκι Τσαν στους ρόλους που κρατούσαν τότε οι Ραλφ Μάτσιο και Πατ Μορίτα. Το αυθεντικό φιλμ ήταν καλύτερο – το ξέρετε. Του 2010. (Διάρκεια: 130′)

One for the money ZAΠ

Star 22.50

Νεαρά που λειτουργεί σε γραφείο αποπληρωμής εγγυήσεων για εγκληματίες (δουλειά κι αυτή) πασχίζει να αποδείξει την αθωότητα ενός πρώην συντρόφου της. Εξαιρετικά άτσαλος συνδυασμός κωμωδίας και περιπέτειας με πρωταγωνίστρια μια άχαρη Κάθριν Χέιγκλ. Επίσης με Τζον Λεγκουιζάμο. Του 2012. (Διάρκεια: 81′)

Attenberg XXXX

ΕΤ1 00.00

Μια κοπέλα που μεγαλώνει με τον ετοιμοθάνατο αρχιτέκτονα πατέρα της σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη ζει προστατευμένη από τα πάντα, μέχρι που ερωτεύεται. Ένα παραμύθι για την ενηλικίωση, δοσμένο με «κουνημένα» παιχνιδιάρικη αισθητική όπου όμως, πίσω από τη φόρμα και το off-beat χιούμορ, χτυπάει μια δυνατή καρδιά. Του 2010, με την βραβευμένη στη Βενετία Αριάν Λαμπέντ (γνωστή σ’ εμάς, από το σινεμά του Γιώργου Λάνθιμου) κι έναν σπουδαίο Βαγγέλη Μουρίκη. (Διάρκεια: 95′)

Ανάμεσα σε δυο κόσμους ΧΧ

(The postman)

Star 00.45

Σε έναν κόσμο μετά-την-καταστροφή, ο Κέβιν Κόστνερ παριστάνει τον ταχυδρόμο διαδίδοντας ψέματα για την ανασυγκρότηση μιας ενιαίας κυβέρνησης. Άγγελος-εξάγγελος και Μαντ Μαξ σε μια μεγάλη εισπρακτική αποτυχία που καταβαράθρωσε στη κυριολεξία το άστρο του πρωταγωνιστή / σκηνοθέτη της. Του 1997. (Διάρκεια: 175′)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Poseidon XX

Star 13.30

Αναποδογυρίζει το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο και οι δύσμοιροι επιβάτες παλεύουν να σωθούν σε αυτό το εντυπωσιακό αλλά και κούφιο ρημέικ μιας παλαιότερης πετυχημένης περιπέτειας. Με Κερτ Ράσελ, Ρίτσαρντ Ντρέιφους και Τζος Λούκας, του 2006. (Διάρκεια: 85′)

Καράτε Κιντ – η νέα γενιά Χ

(The next karate kid)

Mega 14.30

Αλήθεια, ποιός θυμάται σήμερα ότι η κάτοχος δύο βραβείων Όσκαρ, κ. Χίλαρι Σουανγκ, έκανε το ντεμπούτο της σε αυτή την τρίτη, κατα σειρά, συνέχεια του Καράτε Κιντ; Χωρίς τον Ραλφ Μάτσιο, αλλά με τον κ. Μιγιάγκι (τον Πατ Μορίτα δηλαδή), παραγωγής 1994. (Διάρκεια: 93′)

Ο τρελός τα’ χει 400 Χ

Star 21.10

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας κερδίζει το λαχείο, μπαίνει σε τρελάδικο και, βγαίνοντας, αντιμετωπίζει μια διαλυμένη οικογένεια. Κατά βάθος, απωθητικά συντηρητικό, εχει πλάκα μόνο λόγω Λαμπρούκου. Του 1968. (Διάρκεια: 90)

Hancock XX

Mega 21.15

Ένας περιθωριακός μέθυσος σούπερ ήρωας αποφασίζει να συμμαζευτεί. Η ιδέα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ο Γουιλ Σμιθ εξαιρετικός στον πρώτο ρόλο. Ερχεται και κάθεται πάνω της όμως ένας κακοφορεμένος και κάλπικος ιδεαλισμός που τα κάνει όλα λίμπα. Του 2008, επίσης με Σαρλίζ Θερόν και Τζέισον Μπέιτμαν. (Διάρκεια: 92′)

Ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών: οι δυο πύργοι ΧΧΧΧ

(Lord of the Rings: The two towers)

Alpha 22.00

Ο μάγος Σάρουμαν οργανώνει έναν στρατό από αιμοδιψή Ορκς για να κατακτήσει τη Μέση Γη. Ταινία – ορόσημο για το fantasy έπος, είδος που τις περισσότερες φορές δίνει λαβή σε παραγωγούς και σκηνοθέτες για ανευ προηγουμένου μπάχαλα. Σκηνοθετεί ο Πίτερ Τζάκσον και πρωταγωνιστούν οι Ιλάιζα Γουντ, Ίαν Μακ Κέλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, Βίγκο Μόρτενσεν και Λιβ Τάιλερ. Του 2002. (Διάρκεια: 170′)

Ο δικηγόρος του Διαβόλου ΧΧΧ

(The Devil’s advocate)

Star 23.15

Ο Κιάνου Ριβς, δικηγόρος πολυεθνικής φίρμας, ανακαλύπτει – όχι και τόσο έντρομος – ότι ο εργοδότης του είναι ο ίδιος ο Διάολος (δηλαδή, ο Αλ Πατσίνο) και ο σκηνοθέτης Τέιλορ Χάκφορντ ανατέμνει το κοινωνικό γίγνεσθαι, τοποθετώντας το σε δύο παράλληλες ράγες: την ταξική και την ανθρωποκεντρική. Του 1997, επίσης με Σαρλιζ Θέρον. (Διάρκεια: 133′)

Ένας σοβαρός άνθρωπος ΧΧΧΧ

(A serious man)

Mega 00.40

Ένας στοργικός σύζυγος, αφοσιωμένος πατέρας και αξιόλογος καθηγητής που πάντα επιλέγει τον σωστό δρόμο, έρχεται αντιμέτωπος με τα χειρότερα όταν όλες οι αξίες του μοιάζουν να διακυβεύονται. Όπως και στο μεταγενέστερο «Inside Llewyn Davis», οι αδελφοί Κοέν στήνουν μια φινετσάτη τραγελαφική ιστορία, επικεντρωμένοι σε έναν ήρωα που προσπαθεί τόσο σκληρά να υποστηρίξει το αξιακό σύστημα, που στο φινάλε, ακόμη και το προσωπικό του σύμπαν μοιάζει τον αποβάλει. Ο Μάικλ Στούλμπαργκ είναι εξαίσιος στον πρώτο ρόλο ενώ το φιλμ, που πέρασε μάλλον στα ψιλά, αποτελεί μια από τις κορυφές των δαιμόνιων κινηματογραφιστών. Παραγωγής 2009. (Διάρκεια: 100′)

Να με θυμάσαι ΧΧ

(Remember me)

Star 02.15

Καλοκαίρι, Νέα Υόρκη, 2001: Οι ζωές δύο νέων ανθρώπων, με βαρύ παρελθόν, θα ενωθούν – και φυσικά θα υπάρξουν προβλήματα, αλλιώς δε θα υπήρχε ταινία. Τίποτα που να μην έχετε ξαναδεί, αλλά ευπρεπές και καλοπαιγμένο. Ένα αισθηματικό δράμα δηλαδή, που τιμά το είδος. Με Ρόμπερτ Πάτισον και Εμίλ Ντε Ραβίν. (Διάρκεια: 110′)

Πριν ο Διάβολος καταλάβει ότι πέθανες ΧΧΧΧ

(Before the Devil knows you’re dead)

Alpha 02.30

Δύο αδέρφια που χρειάζονται απεγνωσμένα χρήματα σχεδιάζουν ληστεία με στόχο το κοσμηματοπωλείο των γονιών τους. Στην τραγωδία δεν υπάρχει χώρος για δάκρυα και ο Σίντνεϊ Λούμετ, που έκλεισε τη καριέρα του με αυτό το αριστούργημα, το γνώριζε καλά. Του 2007 με τον αξέχαστο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και τους Ίθαν Χοκ, Άλμπερτ Φίνεϊ και Μαρίζα Τομέι. (Διάρκεια: 109′)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Φόνος στο λευκό οίκο ΧΧ

(Murder at 1600)

Star 21.10

Ο Γουέσλι Σνάιπς αναζητά τον δολοφόνο μιας όμορφης κοπέλας που ανακαλύπτεται στα άδυτα του… Λευκού Οίκου. Επίσης με Ντάιαν Λέιν και Άλαν Άλντα. Καλογυρισμένο είναι, αλλά το μυστήριο το λύνεις στο δεκάλεπτο.  (Διάρκεια: 80′)

Ένταση ΧΧΧΧ

(Heat)

Alpha 22.30

Οι δυό όψεις του ίδιου νομίσματος. Πιστοί στις αρχές τους. Παθιασμένοι και παρορμητικοί. Ο ένας όμως δουλεύει για την Τάξη, ο άλλος για την αποδόμηση της. Και ενώ όλοι γύρω τους παίζουν κλέφτες κι αστυνόμους, οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο στολίζουν το διαμάντι του Μάικλ Μαν με έναν υπαρξιακό πυρήνα που κάνει χαλκομανία τις περισσότερες  περιπέτειες made-in-USA. Του 1995. (Διάρκεια: 160′)

Η σφαίρα Χ

(Sphere)

Star 02.15

Ένα διαστημόπλοιο εντοπίζεται στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού και μια ομάδα επιστημόνων ξεκινά τις έρευνες – μέχρι που αρχίζουν να λαμβάνουν στον υπολογιστή τους απειλητικά μηνύματα. Απίστευτο πως μαζεύτηκε ένα τέτοιο καστ (Ν τάστιν Χόφμαν, Σάρον Στόουν, Σάμιουελ Τζάκσον) σε μια τόσο βαρετή ταινία – και μάλιστα σκηνοθεσίας Μπάρι Λέβινσον. Του 1998. (Διάρκεια: 126′)

ΤΡΙΤΗ

Ο Σταύρος είναι πονηρός ΖΑΠ

ΝΕΡΙΤ 16.30

Ένας διαφημιστής προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα, επιστρατεύει το ταλέντο του για να υποδυθεί τον Ιταλό γιο ενός επιχειρηματία. Αδιάφορη κωμωδία παραγωγής 1970 με Σταύρο Παράβα και Ελένη Προκοπίου. (Διάρκεια: 87′)

Οι μπάτσοι της συμφοράς Χ

(Cop out)

Star 22.10

Δίδυμο αστυνομικών αναζητά μαφιόζο, με εμμονή στα αναμνηστικά αντικείμενα παλιότερων εποχών. Το στόρι πίσω από την όλη ιστορία, υποτίθεται χιουμοριστικό, αλλά ελάχιστη πλακίτσα έχει αυτή η περιπετειώδης κομεντί του Κέβιν Σμιθ με Μπρους Γουίλις και Τρέισι Μόργκαν. Παραγωγής 2010. (Διάρκεια: 98)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γραφείο συνοικεσίων Χ

ΝΕΡΙΤ 16.30

Αναζητώντας τη Μαρίτσα – που με τη σειρά της αναζητά γαμπρό μέσω γραφείου συνοικεσίων – ένα γεροντοπαλίκαρο αναποδογυρίζει το σύμπαν σε κωμωδία παραγωγής 1956. Οι Νίκος Σταυρίδης, Τάκης Μηλιάδης, Νίκος Ρϊζος και – φυσικά – η Ταϋγέτη κάνουν ο,τι συνήθως κάνουν στις κωμωδίες αυτές (μονάχα στα χέρια καλών σκηνοθετών μεγαλουργούσαν). (Διάρκεια: 93′)

Abduction X

Star 22.10

Στην προσπάθειά του να ανασυνθέσει την πραγματική του ταυτότητα, ένας νεαρός καταδιώκεται από μια ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων. Ο Τζον Σίγκλετον προσπαθεί να φτιάξει μια κάποια ατμόσφαιρα σε μια ρουτινιάρικη περιπέτεια παραγωγής 2011 με Τέιλορ Λότνερ, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ και Άλφρεντ Μολίνα. (Διάρκεια: 96′)

Sherrybaby XXΧ

ΝΕΡΙΤ 22.00

Τρία χρόνια μετά τη φυλάκισή της για ληστεία και χρήση ναρκωτικών, μια γυναίκα προσπαθεί να επανακτήσει την επιτήρηση της κόρης της Αλέξις. Καλογυρισμένο δράμα που αρνείται αρκετές ευκολίες και διαθέτει και μια Μάγκι Γκίλενχαλ στον πρώτο ρόλο που δίνει ρέστα στη κυριολεξία. Επίσης με Μπραντ Γουίλιαμ Χένκε, Μπρίτζετ Μπάρκαν και Ντάνι Τρέχο, του 2006. (Διάρκεια: 103′)

ΠΕΜΠΤΗ

Οι τρεις σωματοφύλακες Χ

(The three musketeers)

Star 22.10

Ο νεαρός και παράτολμος Ντ΄ Αρτανιάν ενώνει τις δυνάμεις του με τους τρεις βετεράνους σωματοφύλακες, ενάντια στον μοχθηρό καρδινάλιο Ρισελιέ. Ο Πολ Τόμας Άντερσον πιάνει το βιβλίο του Δουμά και το μετατρέπει σε ένα κόμικ μπλοκμπάστερ. Μια χαζομάρα δηλαδή, απ αυτές που βλέπεις χωρίς να καταλαβαίνεις το γιατί. Με Μίλα Γιόβοβιτς, Ορλάντο Μπλουμ, κριστόφ Βαλτς και Μαντς Μίκελσεν, του 2011. (Διάρκεια: 98′)

Η τιμή της αγάπης ΧΧΧ

ΒΟΥΛΗ 23.15

Βασισμένη στη νουβέλα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη «Η Τιμή και το Χρήμα», η Τόνια Μαρκετάκη στείνει ένα ψυχοδράμα εποχής σπάνιας ευαισθησίας αφηγούμενη την ιστορία αγάπης μεταξύ δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, στην Κέρκυρα του 1900. Ευτύχημα που προβάλλεται. Παραγωγής 1984, με Τούλα Σταθοπούλου, Άννυ Λούλου, Στρατή Τσοπανέλλη και Κώστα Αρζόγλου, σε μουσική της Ελένης Καραϊνδρου. (Διάρκεια: 109′)

Bios και πολιτεία ΧΧΧ

Mega 23.40

Ένας «τρομοκράτης» απειλεί να τινάξει στον αέρα την ΕΡΤ, απαιτώντας τηλεοπτικό χρόνο για να εκφωνήσει δημόσια εναν λόγο για όλα τα στραβά της Σοσιαλιστικής Ελλάδας. Η κορυφαία στιγμή του Νίκου Περάκη: γοργός ρυθμός, ατάκες-φωτιά, ερμηνείες εξόχως ενορχηστρωμένες και ένα φινάλε από τα λίγα. Παραγωγής 1987 με Γιώργο Κιμούλη, Δημήτρη Πουλικάκο, Τίμο Περλέγκα, Δημήτρη Καλλιβωκά και Άλκη Παναγιωτίδη. (Διάρκεια: 100′)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Πτήση 93 ΧΧΧΧ

(United 93)

ΝΕΡΙΤ 22.00

Η ιστορία ενός εκ των αεροπλάνων που «χάθηκαν» στη τρομοκρατική επίθεση της 11 σε ένα φιλμ απολύτως καθηλωτικό. Ο μεγάλος Πολ Γκρίνγκρας αναπαράγει τα αληθινά γεγονότα με αποστομωτικό ρεαλισμό, υπογραμμίζοντας παράλληλα το σκοτεινό πρόσωπο του (έστω, «κουνημένου») ιδεαλισμού. Όχι τυχαία, οι αμερικάνοι θεατές προτίμησαν το αντίστοιχο φιλμ του Όλιβερ Στόουν. Παραγωγής 2006, με Ρίτσαρντ Μπέκινς, Μπεν Σλάινι, Λιούις Αλσαμάρι. (Διάρκεια: 111΄)

Το βασίλειο των ουρανών ΧΧ

(Kingdom of heaven)

Star 22.10

Στην Ιερουσαλή του μεσαίωνα, ένας σιδεράς οδηγεί τα στρατευματα της πόλης ενάντια στους μουσουλμάνους εισβολείς. Άλλη δουλειά δεν είχε το Χόλιγουντ (μη τα ξαναλέμε), αλλά είναι επικό και καλογυρισμένο, από τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Με Ορλάντο Μπλουμ (άχαρος), Λίαν Νίσον και Τζέρεμι Άιροντ. Του 2005. (Διάρκεια: 150′)

Killshot: ο δολοφόνος είναι εδώ Χ

(Killshot)

Star 01.15

Η Κάρμεν και ο σύζυγός της, συμμετέχουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και βρίσκονται στο στόχαστρο δύο δολοφόνων: ενός βετεράνου και ενός πρωτάρη. Προβληματική περιπέτεια βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα του Έλμορ Λέοναρντ. Την σκηνοθέτησε ο Τζον Μάντεν (του «Ερωτευμένου Σέξπιρ») ενώ πρωταγωνιστούν οι Ντάιαν Λέιν, Τόμας Τζέιν, Μίκι Ρουρκ και Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ. Παραγωγής 2008. (Διάρκεια: 95′)