Η Kia παρουσίασε στην Κίνα τo πρωτότυπο αυτοκίνητο KX3. Σύμφωνα με την κορεάτικη φίρμα, το νέο της κόνσεπτ μοντέλο θα έχει ιδιαίτερη απήχηση στην εγχώρια αγορά της Ασίας και συγκεκριμένα στους νέους κινέζους καταναλωτές, που δείχνουν τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη προτίμηση στα μικρά- μικρομεσαία τετρακίνητα μοντελάκια.

Το KX3 συνδυάζει την εξωτερική εμφάνιση των SUV με σπορτίφ στοιχεία και διαθέτει μικρή αεροτομή πίσω, «μυώδεις» θόλους τροχών, μάσκα με νέο ματ χρώμα και μπροστινά φώτα LED.

Έχει μήκος 4,2 μέτρα και προσφέρει άφθονο χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 400 λίτρα. Το ιδιαίτερα μεγάλο ύψος του εξασφαλίζει πολύ καλή ορατότητα στον οδηγό αλλά και τους επιβάτες.

Το KX3 τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 1.6 λτ. βενζίνης, Turbo άμεσου ψεκασμού (T-GDI) που συνδυάζεται με διπλού συμπλέκτη κιβώτιο επτά ταχυτήτων (DCT). Η μετάδοση της κίνησης περνάει σε όλους τους τροχούς, εξασφαλίζοντας καλύτερη οδική συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες.

Σύμφωνα με την Kia, το εσωτερικό του θα «φοράει» την τελευταία λέξη της in-car τεχνολογίας όπως η σύνδεση του smartphone με το υπερ-λειτουργικό ταμπλό κ.α.

Πάντως, η Kia Motors δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα εάν το πρωτότυπο KX3 θα τεθεί στην παραγωγή.