Μπορεί να μην έχουμε συνηθίσει να τρώμε σε εστιατόρια ξενοδοχείων. Να τα θεωρούμε τουριστικά και ακριβά. Και όντως να είναι. Οχι όμως όλα. Κάποια έχουν τα αντανακλαστικά να αλλάξουν και να συντονιστούν στον γευστικό ρυθμό της εποχής. Το εστιατόριο Brown’s στο ξενοδοχείο Divani Caravel πέτυχε το κέντρο του στόχου. Δημιούργησε και λανσάρισε ένα καινούργιο μεσογειακό μενού, με γαλλικές σάλτσες και αμερικανικό τρόπο επιλογής συνοδευτικών. Δηλαδή επιλέγεις το κρέας, ξεχωριστά το συνοδευτικό και φυσικά τη σος που επιθυμείς. Ετσι, σου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχεις δημιουργικά στο μενού, φέρνοντάς το στα μέτρα σου.
Κορυφαίο πιάτο του είναι η µοσχαρίσια ταλιάτα στη σχάρα (black Angus). Ενα φιλέτο άψογα ψηµένο (επίσης όπως το ζητήσει ο καθένας), καραµελωµένο απέξω, ζουµερό από µέσα, άψογο ακόµη και στον τελευταίο κόκκο αλατιού που έχει προσθέσει. Ο σεφ Κωνσταντίνος Ρήγας δίνει γευστικό ρεσιτάλ µε τα κρέατα και όχι µόνο. Δοκίµασα λαβράκι στη σχάρα. Ηταν τόσο γευστικό που έσπευσα να ρωτήσω αν είναι βιολογικό. «Εχουµε δικό µας ψαρά που µας προµηθεύει ψάρια ηµέρας» ήταν η απάντηση. Στο ίδιο γευστικό και ποιοτικό επίπεδο αλλά µε µια µικρή ασιατική εσάνς ήταν και ο σολοµός, ο οποίος σερβίρεται µε µαρµελάδα από τζίντζερ και λάιµ. Το αρνάκι καρέ µε δεντρολίβανο και τσίλι επίσης άψογα µαριναρισµένο και ψηµένο.
Στα συνοδευτικά βρήκα και δοκίµασα λεπτοκοµµένες, τραγανές τηγανητές πατάτες, ακριβώς όπως σερβίρονται σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Βελούδινο πουρέ σελινόριζας, ραγού άγριων µανιταριών, σπαράγγια –επιτέλους τέλεια -, ελάχιστα πικρά και παράλληλα δροσερά, ενώ είχαν και ένα χιτ από τσίλι. Από τις σάλτσες, η σος που δεν βρίσκω πουθενά τόσο καλή και µε εξέπληξε ήταν η µπεαρνέζ. Βουτυρένια, γλυκιά µε πολύ καλή αίσθηση του εστραγκόν. Ο Κωνσταντίνος Ρήγας έχει µεγάλο ταλέντο και στις σάλτσες, κάτι που στην εκτίµησή µου τον ανεβάζει πολύ. Σηµαντικό είναι ότι όλες οι µερίδες είναι γενναίες και χορταστικές και µε 40 ευρώ µπορείς να απολαύσεις ένα µοναδικό δείπνο πέντε αστέρων!

Και σπουδαίο Brunch

Το ίδιο εστιατόριο µε αλλαγές σε έπιπλα, µενού και µουσική µετατρέπεται κάθε Κυριακή σε µοντέρνο χώρο για κυριακάτικο brunch από τις 12 έως τις 5 το απόγευµα. Το µενού επιµελείται ο executive chef του Caravel Γιάννης Πηλός. Η αγαπηµένη µου ταλιάτα είναι πάλι στο µενού. Εκτός από αυτή, σερβίρονται αβγά µε τον τέλειο κρόκο σε διάφορες «εκφάνσεις», όπως benedict µε πλούσια, κρεµώδη σος Hollandaise, κροκ µαντάµ και τηγανητά.

Επίσης, αβγά οµελέτα και scrambled. Η κλασική σαλάτα του Καίσαρα µε σος αντσούγιας και πλούσια σε κοτόπουλο και παρµεζάνα είναι εγγύηση ακόµη και για όσους κάνουν δίαιτα. Τα καθαρόαιµα ιταλικά, δηλαδή πίτσα και πάστα είναι τα µοναδικά πιάτα που έχουν περιθώρια βελτίωσης. Κορυφαία και όλα τα γλυκά στο µενού του δείπνου και στο brunch!