Θα μπορούσα να είχα προετοιμαστεί καλύτερα. Να είχα μάθει πώς βάζουν τις αλυσίδες στο αυτοκίνητο και να μην είχα κολλήσει στα χιόνια. Ευτυχώς η βοήθεια από τον Ελατο (Επτάλοφος, Αράχοβα, τηλ. 22340-61.163) έφτασε σε λιγότερο από μισή ώρα. Και εκεί που η απελπισία πήγε να με καλύψει όπως το χιόνι τα έλατα, στα 200 μέτρα παραπάνω εμφανίστηκε μπροστά μου η πλέον κινηματογραφική εικόνα του απόλυτου χειμερινού προορισμού: ξύλινα σπίτια με απόλυτη αυτονομία και ανεξαρτησία, ένα κεντρικό κτίριο με εστιατόριο, σπα και πισίνα. Πλατιές τζαμαρίες για να θαυμάζεις την άγρια φύση, μέσα 30 βαθμοί Κελσίου, έξω -6. Στις ψησταριές και στα εστιατόρια του Παρνασσού σερβίρονται σε πρώτο πλάνο κοψίδια, λουκάνικα και ό,τι άλλο αυξάνει ηδονικά τη χοληστερίνη.
Στον Ελατο πας για αποτοξίνωση. Ψυχολογική και σωματική. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι να την επιτύχεις. Εγώ φυσικά ξεκίνησα από το εστιατόριο. Σε έναν μπουφέ με πρώτο πλάνο τις σαλάτες. Σίζαρς με κοτόπουλο και υπέροχη σος αντζούγιας, γυφτοφάσουλα άψογα βρασμένα δεμένα με βινεγκρέτ που κολάκευε τα αρώματά τους, σαλάτα από φρέσκο καλαμπόκι και ντομάτα, ψητά μανιτάρια πλευρώτους με γλάσο βαλσάμικου και φλούδες παρμεζάνας. Και ζεστή σούπα πατάτας με πράσο. Από τον ίδιο μπουφέ δεν έλειπε και το καλό κρέας, τα αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με πιπεριές, μπριζολάκια χωρίς λίπος και γλυκά. Πάνω στην ώρα είδα και στο μενού ότι υπάρχει ό,τι μπορεί να λαχταρίσει κάποιος. Πήρα ένα φιλέτο με πουρέ γλυκοπατάτας και χόρτα.
Ο σεφ Κώστας Νταλιάνης είναι πολύ καλός και στις τεχνικές, και στα ψησίματα, και στην κατανόηση της ιδέας που υπηρετεί τοresortγια υγεία και ευεξία, ώστε να δημιουργεί τα σωστά μενού. Πολλές βιταμίνες, με λίγο αλάτι τα πάντα (όποιος θέλει προσθέτει). Το ξενοδοχείο έχει ένα μπουκέτο από παροχές ευζωίας, όπως ειδικά πακέτα μασάζ, δραστηριότητες όπωςtrekking,mountainbike, ιππασία, διοργανώνει θεματικά Σαββατοκύριακα με δραστηριότητες ειδικές για παιδιά και ενηλίκους. Αυτό που μου έκανε επίσης πολύ μεγάλη εντύπωση είναι ο σεβασμός των εγκαταστάσεων στο φυσικό περιβάλλον. Με τόση προσοχή στην αρχιτεκτονική λεπτομέρεια, ακόμη και στον εσωτερικό φωτισμό των σαλέ και τον χαμηλό φωτισμό των εξωτερικών χώρων, αισθάνθηκα σαν να δημιουργήθηκε για να συμπληρώσει τη φύση και όχι να εκμεταλλευτεί την ομορφιά της.

Αφήνοντας το χιονισμένο βουνό κατέβηκα για τα καλύτερα κρέατα στην καρδιά της Αθήνας. Στη χασαποταβέρνα της φάρμας Μπράλου στο πρώτο όροφο του Yoleni’s (Σόλωνος 9, τηλ. 212-2223.600). Ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και η ομάδα του διαχειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο μοναδικές κοπές και σιτεμένα κρέατα από ελληνικό μπλακ άνγκους κ.ά. Πρόκειται για έναν χώρο που εξελίσσεται συνεχώς και εμπλουτίζεται με καινούργιες γεύσεις. Εκτός από τα κρέατα του κρεοπωλείου που ψήνονται και επιτόπου, υπάρχουν πιάτα με φίνες γεύσεις όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ ή πιο σπιτικές όπως η τυροκαυτερή που λάτρεψα και η μελιτζανοσαλάτα.