Μπορείς να φας καλό φαγητό μέχρι σκασμού με 15 ευρώ; ναι. Αλλά πρέπει να ψάξεις πολύ. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ακόμη και πιάτο με αστακό στα 7,50 ευρώ

Εφαγα φαγητό στο χέρι, σε ταβέρνες και σε µαγερειά αναζητώντας το καλύτερο που µπορώ να προτείνω. Προσπαθώντας και το 2015 να κάνω καλά τη δουλειά µου, ο χρόνος που έφυγε µου άφησε 12 υπέροχα κιλά. Σε κάποιες περιπτώσεις το φαγητό ήταν τόσο γευστικό και οικονοµικό, που µε 15 ευρώ πρηζόµουν.

Την πιο πρόσφατη περιπέτεια –στα όρια της γαστρορραγίας όµως –την είχα στο κεµπαπτζίδικο Κυρ Αρίστος (Ζησιµοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210-9822.320). Το κεµπάπ µε το κασέρι (κασερλί κεµπάπ) ήταν ονειρικό. Επιπλέον, κατέβασα µια τεράστια µερίδα µε τραγανές σπιτικές τηγανητές πατάτες οι οποίες καλύπτονταν από τρία τηγανητά αυγά. Δοκίµασα και το κλασικό κεµπάπ και αναθεώρησα τη θετική µου άποψη για ό,τι έτρωγα τόσα χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Για όσες κάνουν δίαιτα και προσεγµένη διατροφή υπάρχει κεµπάπ κοτόπουλο. Σαλάτες και αλοιφές επίσης σε τεράστιες µερίδες. Περιβάλλον ζεστό, σπιτικό και σέρβις «χαµογελαστοί ατσίδες».
Το Falafel House(Αθηνάς 23, Μοναστηράκι, τηλ. 210-3234.183) έχει γίνει πλέον ένα από τα στέκια µου στο κέντρο της Αθήνας. Οταν θέλω να φάω κάτι γευστικό και υγιεινό, δεν νοµίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο για µένα από την κουζίνα του σεφ Majed Alomari (ήταν υπεύθυνος στο Μezza, το λιβανέζικο εστιατόριο του Lagonissi Resort). Τραγανά και αφράτα φαλάφελ τηγανισµένα σε πεντακάθαρο λάδι, τα οποία συνοδεύονται από µπόλικα λαχανικά. Και το «πακέτο» συµπληρώνουν οι πιο υγιεινές σος, όπως χούµους (µε ρεβίθι), καπνιστή µελιτζάνα, ταχίνι κ.ά. Συνήθως παίρνω πακέτο και για το σπίτι διότι είναι από τις πιο γευστικές και οικονοµικές λύσεις.
Υγιεινό και οικονοµικό φαγητό στο Κέντρο βρίσκω και στο γιαπωνέζικοKoi(Νίκης 15, τηλ. 210-3211.099). Φθηνό σούσι, µε λιγότερα από 12 ευρώ µπορείς να χορτάσεις φρέσκο σολοµό και τόνο µε ρύζι. Οχι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά αρκετά αξιοπρεπές για την τιµή και την ποιότητά του. Είναι σηµαντικό πλέον να αισθάνεσαι ότι δεν σε κλέβουν και ότι τρως πραγµατικά φύκια και όχι µεταξωτές κορδέλες.
Εξαιρετικά πλούσιο ασιατικό φαγητό έχω ανακαλύψει στο Νέο Ηράκλειο, στοWok on Fire(Πευκών 1, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210-2838.928). Εκεί δοκίµασα για πρώτη φορά νουντλς µε αστακοουρά και ξετρελάθηκα. Οι µερίδες είναι τεράστιες. Το κουτάκι στο οποίο σερβίρουν το άδειασα σε βαθύ πιάτο και ξεχείλισε. Ούτε σαλάτα δεν χρειάζοµαι µε αυτό το φαγητό! Επίσης, µπορείς να παραγγείλεις δικούς σου συνδυασµούς και έχει επιλογές µε κοτόπουλο, γαρίδες ή λαχανικά, διάφορες σος, όπως καυτερή, στρειδιών, και φυσικά τηγανητό ρύζι.

Μην ξεχνάµε όµως και το δύσκολο ελληνικό παραδοσιακό φαγητό. ΤοΟλύµπιον(Αναπαύσεως 11, Μετς, τηλ. 210-9244.388) είναι το αγαπηµένο µου µαγειρείο. Μπορείς να βρεις από σοφρίτο και συκώτι µέχρι λαχανοντολµάδες (ευτυχώς κάθε µέρα) και παπουτσάκια. Μεγάλη οικονοµική και γευστική λύση για φαγητό στο σπίτι αυτό το καφενείο.