Αποσύρεται από τις πασαρέλες το διάσημο μοντέλο από την Βραζιλία, η Ζιζέλ Μπύντχεν, ύστερα από 20 χρόνια καριέρας.

Η 34χρονη καλλονή αποφάσισε η τελευταία εμφάνιση της καριέρας της να είναι στην Εβδομάδα Μόδας στο Σάο Πάολο.

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ζιζέλ έγραψε: «Είμαι ευγνώμων για το ότι στα 14, μού δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι».

Το διάσημο μοντέλο δήλωσε πως θέλει να αφοσιωθεί στην οικογένειά της – είναι παντρεμένη με τον αστέρα του αμερικανικού φούτμπολ Τομ Μπρέιντι – και σε μελλοντικά προσωπικά σχέδια αν και σε ανάρτησή της στο Instagram πρόσθεσε ότι προτίθεται να συνεχίσει να εργάζεται «σε άλλους κλάδους στην βιομηχανία της μόδας».

Το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο, σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes για το 2014, έχει γίνει το πρόσωπο πολλών και πασίγνωστων φιρμών όπως Chanel, Carolina Herrera, Pantene. Σχεδιάζει, επίσης τη δική της σειρά με εσώρουχα και σαγιονάρες.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο κέρδισε περίπου 47 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ζιζέλ Μπύντχεν γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1980 στην πόλη Τρε ντε Μάγιο της Βραζιλίας και μεγάλωσε στην Οριζοντίνα. Έχει πέντε αδελφές μεταξύ των οποίων και την Πατρίσια με την οποία είναι δίδυμες. Η Ζιζέλ είναι η μεγαλύτερη.

Ο πατέρας της ήταν τραπεζικός υπάλληλος και η μητέρα της καθηγήτρια πανεπιστημίου και συγγραφέας.

Σε ηλικία 14 ετών την ανακάλυψε σε ένα εμπορικό κέντρο ένα πρακτορείο μοντέλων και από τότε ξεκίνησε η λαμπρή της καριέρα στο μόντελινγκ.

Από πολύ νωρίς είχε καταφέρει να κάνει αίσθηση στο χώρο της μόδας με το πανέμορφο πρόσωπό της, με τις φακίδες της, τις ξανθιές φυσικές της μπούκλες και το καλοσχηματισμένο της κορμί. Η Ζιζέλ ξέφευγε από τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα που μέχρι τότε κυριαρχούσαν στις πασαρέλες.

Μόλις έγινε 18 ο διάσημος σχεδιαστής Αλεξάντερ ΜακΚουίν την παίρνει στο πλευρό του και αμέσως ξεκίνησαν οι φωτογραφήσεις για εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών μόδας όπως Esquire, Marie Claire και Vogue.

Το 2000 υπογράφει χρυσό συμβόλαιο και γίνεται άγγελος της εταιρείας εσωρούχων, Victoria Secret, ενώ παρότι οι προτάσεις για τηλεόραση πέφτουν βροχή, η ίδια αρνείται καθώς θέλει να αφοσιωθεί στο μόντελινγκ.

Το 2006 κάνει ένα πέρασμα από την ταινία «Ο Διάβολος φοράει Πράντα», ενώ το 2007 έχοντας ήδη συνεργαστεί με θρύλους της μόδας, συνεργάζεται και με τους Dolce & Gabbana. Από το 2009 είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών.

Η προσωπική της ζωή έγινε πολύ συχνά πρωτοσέλιδο στα περιοδικά, καθώς οι περισσότεροι από τους συντρόφους της είναι διάσημοι. Η σχέση της με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο που κράτησε πέντε χρόνια προσέλκυσε τα περισσότερα φλας. Έγιναν ζευγάρι το 2000 και χώρισαν το 2005. Μαζί φωτογραφήθηκαν πολλές φορές στο κόκκινο χαλί και σε κοσμικά πάρτι, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τα περιοδικά τους ήθελαν να παντρεύονται ή να χωρίζουν.

Η Ζιζέλ υπήρξε ζευγάρι, επίσης, με τον οκτώ φορές πρωταθλητή σερφ, Κέλι Σλέιτερ, με τον ηθοποιό Κρις Έβανς, γνωστό από την ταινία Fantastic Four, με τον ιταλό ποδοσφαιριστή, Φραντσέσκο Κόκο και με τον βραζιλιάνο εκατομμυριούχο, Τζοάο Πάολο Ντινίζ.

Το διάσημο μοντέλο παντρεύτηκε το 2009 με τον πρωταθλητή του αμερικανικού φούντμπολ Τομ Μπρέιντι και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον εξάχρονο Μπέντζαμιν και τη δύο ετών Βίβιαν. Ο Μπρέιντι έχει και έναν γιο από τον πρώτο του γάμο.