Πύργοι (περίπου 500), γέφυρες αλλά και καθεδρικοί ναοί μοναδικής αρχιτεκτονικής καθρεφτίζονται στα νερά του ποταμού Μολδάβα πάνω από 10 αιώνες και κλέβουν τις καρδιές των ταξιδιωτών. Η Πράγα, μια μοντέρνα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα γεμάτη ενέργεια, μουσική και τέχνη, υπόσχεται να σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές διακοπών μέσα σε μια ιδιαίτερα ρομαντική ατμόσφαιρα.

H χριστουγεννιάτικη καρδιά χτυπά στην πλατεία της Παλαιά Πόλης, η οποία είναι και η ομορφότερη της Πράγας. Εδώ θα βρείτε την περίφημη χριστουγεννιάτικη αγορά και θα κάνετε τις αγορές σας με φόντο τα μπαρόκ κτίρια με τις μαγευτικές προσόψεις που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα. Χριστουγεννιάτικη αγορά λειτουργεί και στην πλατεία Wenceslas.

Σίγουρα δεν θα παραλείψετε να δείτε το αστρονομικό ρολόι του 1400 στο Παλαιό Δημαρχείο της πόλης, καθώς και την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου που είναι από τις πιο γνωστές του κόσμου. Σημείο αναφοράς είναι τα μπαρόκ αγάλματα ηγεμόνων και αγίων. Η καλύτερη στιγμή για να έρθετε εδώ είναι όταν πλησιάζει το δειλινό.

Ενας εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίσετε καλύτερα την πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι μέσα από μια κρουαζιέρα στα γαλήνια νερά του ποταμού Μολδάβα. Ο παραπόταμος του Ελβα θα σας μαγέψει έτσι όπως ελίσσεται στο κέντρο της πόλης χωρίζοντάς τη στο Μικρό Μέρος (Mala Strana) και στην Παλιά Πόλη (Stare Mesto).

Αν μείνετε στην Πράγα ώς την Πρωτοχρονιά, τότε επισκεφτείτε το καταπράσινο πάρκο Letna. Στις 6 το απόγευμα, αμέτρητα πυροτεχνήματα θα λάμψουν στον ουρανό προσφέροντας στους επισκέπτες ένα μοναδικό υπερθέαμα. Ολες τις εκδηλώσεις θα τις βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.prague.eu/en/events