Ιδιαίτερα επικριτική για την τάση στη βιομηχανία του θεάματος που απαιτεί από τις γυναίκες να μένουν με κάθε θυσία νέες, εμφανίστηκε σε συνέντευξή της η διάσημη ελληνικής καταγωγής αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Ανιστον, η οποία μάλιστα καταφέρθηκε εναντίον της πρακτικής του μπότοξ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να βάλει «αυτά τα σκατά» στο πρόσωπό της.

«Υπάρχει πίεση στο Χόλιγουντ να παραμένεις αγέραστος», είπε πριν από λίγες ημέρες η Τζένιφερ Ανιστον σε συνέντευξή της στο Yahoo! Beauty. Και συνέχισε: «Αυτό στο οποίο ήμουν μάρτυρας είναι να βλέπω γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν νέες κάνοντας οτιδήποτε. Είμαι ευγνώμων που μαθαίνω από τα λάθη τους, γιατί δεν βάζω αυτά τα σκατά στο πρόσωπό μου».

«Τις βλέπω και τις λυπάμαι. Σκέφτομαι: «Θεέ μου, αν ήξερες μόνο πόσο μεγαλύτερη δείχνεις». Προσπαθούν να σταματήσουν το ρολόι αλλά αυτό που βλέπεις είναι ένα ανασφαλές άτομο που δεν αφήνει τον εαυτό του να μεγαλώσει».

Η 45χρονη σήμερα Ανιστον που έγινε διάσημη ως πρωταγωνίστρια στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια» και έχει στο ενεργητικό της πολλές ταινίες – στις οποίες επιδεικνύει τα κάλλη της – υποστήριξε παράλληλα ότι και οι άνθρωποι της μόδας θα πρέπει να χρησιμοποιούν στις καμπάνιες τους «πρόσωπα όλων των ηλικιών, όχι μόνο 20χρονα τέλεια πρότυπα».

Μια σκηνή της στο «We’ re the Millers». H 45χρονη Ανιστον εξακολουθεί να παίρνει ρόλους σε εμπορικά φιλμ.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ερευνών για τις Γυναίκες στην Τηλεόραση, οι γυναίκες ηθοποιοί που είναι πάνω από 40 ετών, εκπροσωπούν μόλις το 30% των χαρακτήρων στα 100 εμπορικότερα φιλμ του 2013.

Η Ανιστον δήλωσε από την άλλη, «ενθουσιασμένη» που η 68χρονη Σαρλότ Ράμπλινγκ συμμετέχει στην καμπάνια των καλλυντικών NARS.

Θέλοντας να δώσει έναν πιο ελαφρύ τόνο στη συνέντευξή της, η Ανιστον επικαλέστηκε τα ελληνικά γονίδιά της για να εξηγήσει πώς διατηρεί την ομορφιά της: «Ο μπαμπάς μου είναι 100% Ελληνας. Είναι 81 ετών και έχει μόλις μια ρυτίδα. Το ίδιο και η γιαγιά μου, που ήταν 95 χρονών όταν πέθανε» είπε η ηθοποιός. Στα μυστικά ομορφιά της συμπεριέλαβε το πολύ νερό και το υγιεινό ισοροπήμένο φαγητό: «Εχω μια ελληνική σαλάτα μπροστά μου» είπε.