Μια διαφορετική, πιο φωτεινή και γιορτινή Κυψέλη θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη φετινή εορταστική περίοδο οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής. Σημαντικό μερίδιο στη μεταμόρφωση έχει η ομάδα κατοίκων «Φωτεινή Κυψέλη» η οποία φώτισε τον χώρο που περιβάλλει το σιντριβάνι στη Φωκίωνος Νέγρη στη συμβολή με την οδό Επτανήσου.

Τα πολύχρωμα φωτιστικά που τοποθετήθηκαν στα δέντρα –και δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες – κατασκευάστηκαν από μέλη του ΚΕΘΕΑ –ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ μετά από μελέτη και σχεδιασμό της ομάδας «Φωτεινή Κυψέλη». Μάλιστα, όπως σημείωσε στην ομάδα ο τεχνικός και ηλεκτρολόγος του Δήμου Αθηναίων που βοήθησε στην εγκατάσταση, στα 29 χρόνια που δουλεύει στον Δήμο Αθηναίων δεν έχει ξαναδεί ποτέ τέτοια εγκατάσταση στην Κυψέλη από ιδιώτες.

Η δράση της ομάδας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Και όπως φαίνεται ήδη αφήνει καλές εντυπώσεις, αφού πολλοί από τους κατοίκους και τους περαστικούς σταματούν για να βγάλουν μία φωτογραφία τα πολύχρωμα φωτιστικά.

Η «Φωτεινή Κυψέλη» είναι μία ομάδα κατοίκων στην ομώνυμη περιοχή που έχει στόχο τη φωταγώγηση των εισόδων των πολυκατοικιών, των βιτρινών των μαγαζιών αλλά και άλλων σημείων της Κυψέλης. Όπως λένε οι ίδιοι «με ρομαντισμό και αισιοδοξία θέλουμε να δούμε και πάλι την Κυψέλη όπως ήταν κάποτε, πριν πολλά χρόνια, χωρίς να έχουμε καμία σχέση με κόμματα, δημοτική παράταξη».

Ενεργό συμμετοχή στον γενικότερο στολισμό των δέντρων της Φωκίωνος Νέγρη είχαν

και οιμαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής. Μία δράση που θα τους

βοηθήσει να δείχνουν ενδιαφέρον για τη γειτονιά και τον τόπο τους.

Σημειώνεται ότι τη φετινή εορταστική περίοδο, ο Δήμος, οι τοπικοί φορείς και οι μαγαζάτορες έχουν διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στη Φωκίωνος Νέγρη έως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση