Φρέσκο γάλα από τον Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου θα προσφέρει ο αυτόματος πωλητής γάλακτος που ξεκίνησε να λειτουργεί στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας.

Το αυτόματο μηχάνημα πώλησης φρέσκου γάλακτος ξεκίνησε τη λειτουργία του τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Θα είναι ανοιχτό 6 το πρωί με 12 τα μεσάνυχτα. Το ένα λίτρο γάλα θα έχει κόστος ένα ευρώ.

Επίσης, από τον αυτόματο πωλητή μπορεί κανείς να αγοράσει πλαστικό μπουκάλι με 0,20 ευρώ ή γυάλινο με 0,50 λεπτά.

Μιλώντας στην «Πόλη μου» ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου Ιωάννης Αντωνάκος ανέφερε πως πρόκειται «για μία προσπάθεια του Συνεταιρισμού να προσφέρει στους πολίτες καλό, ποιοτικό γάλα σε προσιτή τιμή. Θεωρούμε ότι η τιμή είναι καλή και για τον καταναλωτή και για τον παραγωγό». Αυτή, είπε, είναι η πρώτη συνεργασία στην οποία προχώρησαν με ιδιώτη για την πώληση φρέσκου γάλακτος μέσω αυτόματου μηχανήματος.

Όπως πρόσθεσε ο κ.Αντωνάκος το φρέσκο γάλα του Συνεταιρισμού έχει «δοκιμαστεί» στην αγορά. «Εδώ και μερικά χρόνια με την επωνυμία το «γάλα του μωριά» πωλείται σε σούπερ μάρκετ σε 5 νομούς της Πελοποννήσου, σε Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία, περιοχές της Αχαΐας αλλά και στην Αθήνα».

Ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου έχει 15 αγελαδοτρόφους και η παραγωγή του φτάνει περίπου τους 5.000 τόνους γάλα το χρόνο.

Ο ιδιώτης που διαχειρίζεται τον αυτόματο πωλητή στην Πατησίων και έχει υπογράψει τη συνεργασία με τον Συνεταιρισμό αναφέρει πως δεν αποκλείεται στο μέλλον ο αυτόματος πωλητής να λειτουργεί όλο το 24ωρο. Ακόμη, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει και ελαφρύ γάλα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο είχε λειτουργήσει στο ίδιο σημείο αυτόματος πωλητής φρέσκου γάλακτος αλλά γρήγορα – μέσα σε δύο εβδομάδες – έκλεισε (δείτε εδώ περισσότερα). Ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων «ΘΕΣγάλα – Πιες», ο πρώτος που άνοιξε και λειτούργησε τέτοια μηχανήματα στην Ελλάδα είχε κινηθεί νομικά κατά του συγκεκριμένου καταστήματος επισημαίνοντας ότι είχε προσπαθήσει να παραπλανήσει το κοινό οικειοποιούμενο τα σύμβολα και τα χρώματα των δικών του καταστημάτων. Πάντως, ο σημερινός ιδιώτης που λειτουργεί τον αυτόματο πωλητή στην Πατησίων υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με τον προηγούμενο διαχειριστή του πωλητή.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση