Ιστορίες από το μέλλον

, ,   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2016 08:00 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 25/06/2016 14:19 |
Ιστορίες από το μέλλον
Ο κόσμος μας αλλάζει προς το καλύτερο με πολλούς τρόπους. Η φτώχεια και η παιδική θνησιμότητα μειώνονται, ο αριθμός των παιδιών που λαμβάνουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση αυξάνεται, οι ηγέτες του κόσμου αναλαμβάνουν κοινή δράση για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή. Μόνο τα media μπορούν να διηγηθούν τις ιστορίες των ανθρώπων πίσω από αυτές τις παγκόσμιες τάσεις.

Η Διεθνής Ενωση Εφημερίδων (WAN) έχει αναγνωρίσει ότι η «δημοσιογραφία των λύσεων» είναι ένας αναπτυσσόμενος πυλώνας για τα μέσα ενημέρωσης.

Στους δύσκολους καιρούς μας, το κοινό διψάει για ειδήσεις ελπιδοφόρες που μπορούν να αφήσουν θετικό αποτύπωμα. Το ίδιο κι εμείς, στη Sparknews. Γι’ αυτό καλέσαμε τα κορυφαία ΜΜΕ από όλο τον κόσμο να κάνουν κάτι διαφορετικό: να αναδείξουν πρωτοβουλίες που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων. Οταν για πρώτη φορά ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας, πριν από τέσσερα χρόνια, εμπνευσμένα και από τα πεπραγμένα του Christian de Boisredon στο πεδίο της δημοσιογραφίας των λύσεων, γεννήθηκε το Impact Journalism Day.

Φέτος, 55 έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης ενώθηκαν για να μοιραστούν ιστορίες καινοτομίας και επιτυχίας.
Εσείς και άλλοι 120 εκατ. αναγνώστες σε όλο τον κόσμο θα ανακαλύψετε ότι τα ρεπορτάζ σήμερα καλύπτουν τα ίδια μέρη και τα ίδια θέματα όπως συνήθως, μόνο υπό διαφορετικό φως. Γνωρίστε εκείνους που έφεραν επιτυχείς λύσεις στους τομείς της υγείας, του νερού, της ενέργειας, της οικονομίας, της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και πολλών ακόμη. Αφήστε αυτές τις ιστορίες να αλλάξουν την οπτική σας για το τι μπορούν τελικά να καταφέρουν οι πολίτες. Εμπνευστείτε.

Ολοι μας, και τα 55 μέσα ενημέρωσης που συνεργάζονται σε αυτό το εγχείρημα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε μέρος της αλλαγής που θέλουμε να δούμε στον κόσμο.
Αν νιώθετε το ίδιο, πάρτε μέρος στον διάλογο. Θέλουμε τις αντιδράσεις σας. Γι’ αυτό έχουμε αναπτύξει νέα εργαλεία επικοινωνίας, όπως οι σύνδεσμοι που πολλές εφημερίδες θα ενσωματώσουν στις δημοσιεύσεις των άρθρων στις ιστοσελίδες τους. Πείτε μας αν σας απασχολούν παρόμοια προβλήματα και αν θα θέλατε να δείτε αυτές τις λύσεις να εφαρμόζονται στη χώρα σας. Ακολουθήστε τους δημιουργούς της αλλαγής που παρουσιάζουν τα άρθρα μας. Γράψτε σε
μας και στις εφημερίδες σας και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Για να ενημερώνεστε για όλη τη δραστηριότητα του Impact Journalism Day ακολουθήστε τα hashtags και τους λογαριασμούς μας στο facebook και το twitter (#ImpactJournalism, #StoryOfChange, @Sparknews, @ta_nea) ή γράψτε μας στο contact@sparknews.com. Για να ανακαλύψετε περισσότερες ιστορίες ακολουθήστε τη σελίδα της AXA People Protectors στο facebook από όπου η ΑΧΑ, ως ιδρυτικός εταίρος του Impact Journalism Day από το 2012, διαδίδει καινοτόμες λύσεις για την προστασία των ανθρώπων και του πλανήτη.

Αν γνωρίζετε επιχειρηματίες, εταιρείες ή εγχειρήματα που αξίζουν να εμφανιστούν στο IJD του επόμενου χρόνου, μπορείτε να τα προτείνετε στο tellsparknews.com. Ο καθένας μπορεί να είναι μέρος αυτής της ιστορίας.

Ο Christian de Boisredon είναι ιδρυτής της Sparknews και εταίρος της Ashoka. Η Marie-Elie Aboul-Nasr είναι διευθύντρια του συνεταιρισμού των Media στη Sparknews. Η Amy Serafin είναι διευθύντρια σύνταξης του Impact Journalism Day


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

όλες οι τελευταίες ειδήσεις

Ο τρόπος με τον οποίο εκδικείται καμιά φορά η πραγματικότητα είναι εξόχως σαρκαστικός. Δικαιωμένος - κατά δήλωσή του - από τις εξελίξεις στο...
όλες οι απόψεις όλοι οι αρθρογράφοι

Ό,τι χρειάζεται να ξέρω: κινηματογράφοι, θέατρα, τι παίζει η TV, Νοσοκομεία, Φαρμακεία