Περισσότεροι από 1.000 μαθητές και μαθήτριες είναι οι πρωταγωνιστές της 12η Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης της Αθήνας – 12th Trade Fair Athens 2018 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Απριλίου στο Μαρούσι.

Τα παιδιά, ηλικίας 15-18 ετών, από συνολικά 60 σχολεία της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, (Αττική, Πειραιά, Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα, Βραχάτι, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Κάλυμνο, Καλαμάτα) συμμετέχουν στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι μαθήτριες και οι μαθητές κατάφεραν να υλοποιήσουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και είναι πανέτοιμοι να παρουσιάσουν αύριο τα έξυπνα προϊόντα και τις υπηρεσίες που δημιούργησαν.

Οι ομάδες από Γενικά Γυμνάσια – Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Μουσικά κ.ά., έχουν δημιουργήσει εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, οικολογικές συσκευές, πρωτότυπα χρηστικά αντικείμενα, ξεχωριστά είδη διατροφής, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες για την ενίσχυση των ασθενέστερων συνανθρώπων μας. Η κάθε Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» είχε το δικό της περίπτερο, όπου παρουσίαζε και έθετε προς πώληση τα προϊόντα της.

Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 27 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη όπου θα συμμετέχουν 40 σχολεία από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Διδυμότειχο, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, την Καβάλα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Πέλλα, το Κιλκίς, την Καστοριά, τα Τρίκαλα, την Πτολεμαΐδα και τη Ρόδο.

Όλες οι Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» θα αξιολογηθούν συνολικά, από την εμφάνισή τους στις δύο Εμπορικές Εκθέσεις και κυρίως από τα επιχειρηματικά σχέδια που έχουν καταθέσει. Θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» της Ελλάδας και η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2018», θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achievement Europe που θα γίνει 16-19 Ιουλίου στο Βελιγράδι.