Τρεις νέες αντικαπνιστικές πινακίδες τοποθετήθηκαν στις παιδικές χαρές του δήμου Θεσσαλονίκης Ισιδώρου-Ίριδος(Αγ. Μαρίνα – Άνω Τούμπα), Πάρκο Φωκά (Ν. Παραλία) και πλατεία Γαλοπούλου (Περιοχή Ν. Σιδηροδρομικού Σταθμού).

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης του παραρτήματος Μακεδονίας-Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας «Άκαπνες Παιδικές Χαρές», που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η τοποθέτηση των τεσσάρων αποτρεπτικών πινακίδων – η πρώτη είχε αναρτηθεί στην πλατεία Ναυαρίνου την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 από το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη – έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών ενάντια στο κάπνισμα, ιδιαίτερα μέσα στους χώρους που συχνάζουν και ψυχαγωγούνται μικρά παιδιά.

«Η προσπάθεια αυτή εντείνεται καθώς η λειτουργία των παιδικών χαρών, ως πιστοποιημένων, είναι σημαντική για τη Διοίκηση του Δήμου. Προωθούμε την έγκριση ενός κανονισμού λειτουργίας αυτών των χώρων όπου θα περιλαμβάνονται και διατάξεις για την απαγόρευση καπνίσματος», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.