Ανήμερα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, επέλεξαν οι κάτοικοι της Σκιάθου να εκφράσουν την αγάπη τους για το περιβάλλον με μια δράση συμβολική αλλά και με σημαντική πρακτική σημασία.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, μαθητές, εθελοντές και θεσμικοί φορείς του νησιού διένειμαν περισσότερες από 1.000 πάνινες τσάντες, σε όλο τον οικιστικό ιστό της Σκιάθου, στο πλαίσιο του προγράμματος A.S.A.P. (Active Skiathos Against Plastic bag). Υπενθυμίζεται ότι, το πρόγραμμα A.S.A.P. χρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία BeMed – Beyond Plastic Med, το Ίδρυμα του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, το Ίδρυμα Thalassa, τον Δήμο Σκιάθου και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκιάθος».

Η διανομή των πάνινων τσαντών πραγματοποιήθηκε με τεράστιο ενθουσιασμό από έξι ομάδες εθελοντών. Σε κάθε ομάδα συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Σκιάθου, μέλη του Συντονιστικού Οργάνου του A.S.A.P., μέλη της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’ και εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Σκιάθου. Η δράση είχε πολύ θετική απήχηση στους κατοίκους, οι οποίοι, έχοντας ενδελεχώς ενημερωθεί τους τελευταίους μήνες για τις συνέπειες της πλαστικής σακούλας και τις πρωτοβουλίες μείωσής της μέσα από το πρόγραμμα A.S.A.P., φαίνονται αποφασισμένοι να αλλάξουν τις αγοραστικές τους συνήθειες και να ενσωματώσουν την πάνινη τσάντα στην καθημερινότητά τους.

Το πρόγραμμα A.S.A.P., που ξεκίνησε τον Μάιο του 2017, συνεχίζει δυναμικά την πορεία του. Τον προσεχή Απρίλιο, μέλη του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα βρίσκονται στη Σκιάθο για την υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων σε σχολεία, διευρυμένων δράσεων διαβούλευσης και ενημέρωσης, όπως επίσης και συνέργειας με το αντίστοιχο πρόγραμμα «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες».