Γλυφάδα: Ανοιχτό για το κοινό το αναμορφωμένο πάρκο της πλατείας Χαρίτων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2018 14:53 |
Γλυφάδα: Ανοιχτό για το κοινό το αναμορφωμένο πάρκο της πλατείας Χαρίτων

Στη διάθεση του κοινού βρίσκεται πλέον το αναμορφωμένο πάρκο της πλατείας Χαρίτων, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης του παιδότοπου, με χρηματοδότηση και επίβλεψη του έργου από την Περιφέρεια Αττικής. Η πλατεία Χαρίτων, με έκταση περίπου 5,5 στρεμμάτων, ευρισκόμενη κοντά στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, επί της οδού Λαμπράκη, αποτελεί από σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους χώρους ψυχαγωγίας για όλη την Αττική.

Το φάσμα των εργασιών που πραγματοποιήθηκε, περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, την επαναδιαμόρφωση των ελεύθερων χώρων με την τοποθέτηση νέων καθιστικών, νέες φυτεύσεις και παρτέρια, την προσθήκη σύγχρονων παιχνιδιών με σχεδιασμό που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του πάρκου -και με ειδική πρόβλεψη για παιδιά ΑμΕΑ- την τοποθέτηση οργάνων για αθλοπαιδιές, την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού της πλατείας και τη συντήρηση του υφιστάμενου δικτύου άρδευσης.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Γλυφάδας έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε σύντομα, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, να λειτουργήσει και χώρος εστίασης για τους γονείς, αλλά και τα παιδιά, εντός της πλατείας. Παράλληλα, η δημοτική αρχή Γλυφάδας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της στον συγκεκριμένο παιδότοπο για την αναβάθμιση συγκεκριμένων σημείων.
3
Πανουσιος
20/01/2018 05:26
Πραγματικα πολυ ωραιο! Με μεγαλη επιφανεια αμμου στη παιδικη χαρα να περνουν γατακια, γατοι, σκυλοι, σκυλαροι, σκυλακια, κοπροσκυλα να χεζουν και να κατουρανε. Πολυ πολυ ωραια. Τσακαλι ο δημαρχος. Που τον βρηκατε; Στη Λαικη;
χωριςκομματικοπροσανατολισμο
23/01/2018 11:20
Παλια ηταν μες στη βρωμα, με γκραφιτι, με σπασμενα μπουκαλια εκει που παιζουν τα παιδια, σπασμενα πλακακια. Τωρα είναι χαρα Θεου. Ας απαγορευθουν τα κτοικιδια εαν αυτο ειναι το προβλημα.
Συγχαρητήρια
12/01/2018 17:18
Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο. Κατερινα Ροζάκη - Δημότης Γλυφαδας