To Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS πρόκειται να επισκεφθεί τη Σκιάθο το διάστημα 9-13 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος A.S.A.P. (Active Skiathos Against Plastic bag), με δράσεις στοχευμένες στην ενημέρωση των πολιτών και στην ενεργό συμμετοχή τους στην προοπτική μείωσης της πλαστικής σακούλας στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο διάστημα, ειδικά καταρτισμένη συνεργάτης του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε σχολεία της Σκιάθου, με άξονα το εγκεκριμένο από το Υπουργείο πρόγραμμα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η πλαστική σακούλα…». Στη διάρκεια των παρουσιάσεων, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με διαδραστικό τρόπο για τις επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο οικοσύστημα και να ανακαλύψουν πρακτικές με τις οποίες μπορούν να συμβάλουν στη μείωσή της.

Το πρωί και το απόγευμα της Τρίτης 10 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν, αντίστοιχα, συμβολικός καθαρισμός παραλίας και ενημερωτική δράση δρόμου (street event) σε κεντρικό σημείο της πόλης ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι του Δήμου Σκιάθου με τίτλο «Ανοιχτή συζήτηση για μια Σκιάθο χωρίς πλαστικές σακούλες».