Ο δήμος Γλυφάδας απέσυρε τον πρότυπο μηχανισμό Seatrac, για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, από την παραλία της Γλυφάδας, λόγω της θαλάσσιας ρύπανσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Seatrac θα τοποθετηθεί εκ νέου τον Ιούνιο του 2018, μαζί με την ολοκληρωμένη υποδομή που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος για τη φιλοξενία των ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρίας που τοποθέτησε το Seatrac, από όλους τους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν την θερινή περίοδο στην Ελλάδα, το Seatrac Γλυφάδας προσέλκυσε τους περισσότερους χρήστες, καθώς συνολικά φέτος το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν 2.700 χρήσεις.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που τοποθετήθηκε το Seatrac στη Γλυφάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αυτός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Πρόκειται για μια ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.