Ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις-εγγραφές στο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece για τη σχολική χρονιά 2017-2018 για το πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση».

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν έχει κανένα κόστος για τα σχολεία και τα παιδιά. Η διαδικασία είναι απλή: Ένας καθηγητής από το ενδιαφερόμενο Γυμνάσιο ή Λύκειο – δημόσιο ή ιδιωτικό – μπαίνει στην ιστοσελίδα του μη-κερδοσκοπικού ΣΕΝ/JA Greece (http://www.senja.gr) και υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» για τις τάξεις Γ’ Γυμνασίου, Α & Β Λυκείου (http://sen-programs.senja.gr).

Στη συνέχεια, η υπεύθυνη του προγράμματος δέχεται την αίτηση, επικοινωνεί με τον καθηγητή και του στέλνει το εκπαιδευτικό υλικό που είναι ειδικά μελετημένο για να κινεί το ενδιαφέρον των παιδιών και χρησιμοποιείται σε 122 χώρες, όπου λειτουργούν παραρτήματα του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide. Το έργο του καθηγητή συνδράμει και ένας εθελοντής-στέλεχος επιχείρησης που εξηγεί στα παιδιά τα πιο σωστά βήματα για να δημιουργήσουν τη δική τους καινοτόμα επιχείρηση στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εντάσσεται εντός ή εκτός του βασικού σχολικού προγράμματος.