Ηράκλειο Αττικής: Παράθυρο στον κόσμο του προγραμματισμού για τα κορίτσια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2017 17:50 |
Ηράκλειο Αττικής: Παράθυρο στον κόσμο του προγραμματισμού για τα κορίτσια

Παράθυρο στον κόσμο του προγραμματισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών άνοιξε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τις μαθήτριες της πόλης που συμμετείχαν στην καινοτόμο δράση Girls Coding, τα εργαστήρια εκμάθησης κώδικα προγραμματισμού για κορίτσια ηλικίας 12 έως 17 χρονών. Στις τρεις ημέρες, που διήρκησαν τα εργαστήρια, οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τεχνικές προγραμματισμού και να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές και παιχνίδια.

Μάλιστα, μέσα στον Σεπτέμβρη θα λάβουν μέρος στην κεντρική εκδήλωση της δράσης μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από άλλους δήμους της χώρας. Εκεί άνθρωποι της Google θα αξιολογήσουν τις δημιουργίες τους και θα επιβραβεύσουν στηρίζοντας την ανάπτυξη των εφαρμογών που ξεχώρισαν μέσα από τα μαθήματα.

Σημειώνεται ότι το Girls Coding εκπονήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία (European Institute of Innovation and Technology) σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό φορέα Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 και του ευρύτερου σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά. Μάλιστα, την υλοποίησή του από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής ανέλαβε η δημοτική επιχείρηση, ΚΕΑΕΔΗΑ.
1
Α
04/09/2017 15:12
Φυλετικός ρατσισμός ...