Συμπληρώνοντας φέτος 22 χρόνια σταθερής υλοποίησης, η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» αποτελεί την ιστορικότερη πρωτοβουλία εθελοντικών καθαρισμών με πανελλαδική εμβέλεια.Φέτος, η «πρωταθλήτρια» των εκστρατειών έχει στο πλάι της μια από τις πιο εμβληματικές μορφές στον παγκόσμιο θαλάσσιο αθλητισμό, τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη!

Με εφαλτήριο την αγάπη που μοιραζόμαστε για τη θάλασσα και τις ακτές μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα αγώνα… μεγάλων αποστάσεων και τερματισμό το όραμά μας για υγιές θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον.

Παράλληλα με τους καθαρισμούς, αναδεικνύουμε το πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Όρισε τον τόπο και το χρόνο που θέλεις να γίνει ο καθαρισμός και συμπλήρωσε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής ή, εναλλακτικά, «κατέβασε» και στείλε την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής συμπληρωμένη στο medsoscleanup@gmail.com ή μέσω φαξ στο 210 8228795.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει όλη την προσπάθεια, στέλνοντας σακούλες απορριμμάτων και Φύλλα Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών!Στείλε την αίτηση συμμετοχής μέχρι 30 Ιουνίου και υλοποίησε τον καθαρισμό σου… όποτε θες. Οι ακτές μας έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας όλο τον χρόνο!