Αθήνα: Στους πεζούς από την Πέμπτη τέσσερις ακόμη δρόμοι στο κέντρο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2017 18:34 |
Αθήνα: Στους πεζούς από την Πέμπτη τέσσερις ακόμη δρόμοι στο κέντρο

Τέσσερις νέοι πεζόδρομοι έρχονται την Πέμπτη στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας. Ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της αποκατάστασης του εμπορικού τριγώνου της πόλης, και της ανάδειξής του σε τρίγωνο – πρότυπο, ολοκληρώνει την πρώτο φάση πεζοδρομήσεων, αποδίδοντας από την ερχόμενη Πέμπτη στους πεζούς τέσσερις ακόμη δρόμους: Τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Πολυκλείτου και Βλαχάβα (σκιασμένοι με κόκκινο χρώμα στον χάρτη).

Η αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας από τον δήμο Αθηναίων έχει ως αποκλειστικό δωρητή το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από την Πέμπτη δε θα μπορούν πλέον να στρίβουν αριστερά από την οδό Πραξιτέλους προς τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Βύσσης και Νικίου. Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση των οχημάτων από το Σύνταγμα και τη Σταδίου προς την οδό Αθηνάς, μπορεί να γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως, Καραγιώργη Σερβίας και Σοφοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση πεζοδρομήσεων, μετά από σειρά συναντήσεων και ανταλλαγή απόψεων με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους, ξεκίνησε την 1η Απριλίου από τις οδούς Βύσσης και Καϊρη και συνεχίστηκε στις 8 Μαΐου, με τις οδούς Αγάθωνος και Καρόρη.