Συνεχίζεται η…σκυταλοδρομία των έργων μετατροπής των οδών έξω από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, έργα που υλοποιεί αυτό το διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να διασφαλίσει, αφενός την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, κυριότερα δε την ασφαλέστερη μετάβαση των μικρών μαθητών από και προς το σχολείο.

Την σκυτάλη παίρνει η ανάλογη παρέμβαση επί της οδού Χρυσανθέμων έξω από το 2ο – 11ο Δημοτικό Σχολείο ενώ πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκαν ολοκληρωμένα τα αντίστοιχα έργα στην γειτονιά της Καναπίτσας. Συγκεκριμένα: στην οδό Κιθαιρώνος έξω από το 12ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Δημοτικό και στην οδό Αγίου Νεκταρίου μπροστά από την είσοδο του 13ου Δημοτικού Σχολείου.

Τα έργα διαμόρφωσης δρόμων ήπιας κυκλοφορίας αφορούν σημεία στο σύνολο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πόλης, με παρεμβάσεις σύμφωνες με τα πρότυπα που υποδεικνύουν οι Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ), όπως η διαμόρφωση παρτεριών, η διεύρυνση των πεζοδρομίων, η ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού κ.α.